Neverjetni Tadej Pogačar

Neverjetni Tadej Pogačar
25.05.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Napovedal je zmago in spet je besede uresničil. Tadej Pogačar je dobil 20. etapo dirke po Italiji. Tokrat z več kot dvema minutama prednosti.

Alpago je gostil start, cilj pa Bassano del Grappa. Kolesarji so morali v 184 kilometrih premagati 4540 metrov nadmorske višine. Dvakrat so morali prek vzpona Monte Grappa, ki je dobil 18,1 km, povprečni naklon pa je kar 8,1-odstoten.

Ubežniki so sicer poskušali priti do nove priložnosti za zmago, a tokrat je imel UAE Tadeja Pogačarja vse pod nadzorom. Ob prvem prečkanju gorskega cilja je bil najboljši Giulio Pellizzari, ki je tako v boju za modro majico najboljšega na gorskih ciljih prišel na drugo mesto. A jasno je bilo, da Pogačarja ne bo mogel prehiteti. Sledilo je naslednje vzpenjanje na Monte Grappo. Domen Novak je spet opravil odlično delo, tako da so se mnogi znašli v težavah.

Sledilo je narekovanje tempa Rafala Majke in potem je 36 kilometrov pred ciljem Tadej Pogačar napadel. Nihče mu ni mogel slediti. Hitro je ujel še zadnjega izmed ubežnikov Pellizzarija. Potem pa je nadaljeval sam. Vmes je imel tudi nekaj težav s preveč navdušenimi navijači, potem je predal plastenko s pijačo mlademu navijaču, ki je tekel ob njem. Sledil je še spust, Pogačar pa je že imel več kot dve minuti prednosti pred ostalimi.

Mirno se je lahko pripeljal v Bassano del Grappo, pozdravljal številne slovenske navijače in slavil prepričljivo zmago. Že šesto na letošnji dirki po Italiji. Z zaostankom 2:07 je na cilj prišla skupina s prvimi zasledovalci. To so bili Paret Peintre, Martinez, Tiberi, Rubio, Pellizzari, Thomas in O’Connor. Pogačar ima dan pred koncem kar 9:56 prednosti pred Martinezom in 10:24 pred Thomasom. Sledijo O’Connor, Tiberi, Arensman, Rubio, Hirt, Bardet …

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ