Nibali o možnostih, Giru in Rogliču

Nibali o možnostih, Giru in Rogliču
08.05.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Vincenzo Nibali bo eden izmed največjih favoritov za zmago na letošnji dirki po Italij. Kaj je v intervjuju za cyclingnews.com povedal pred začetkom?

Novinarske konference najboljših kolesarjev pred dirko po Italiji šele prihajajo. Pri cyclingnews.com pa so opravili ekskluzivni intervju z Vincenzom Nibalijem, ki je govoril o Touru, Giru, o možnostih in navijačih. Seveda se ni izognil pogovoru tudi o Primožu Rogliču, ki na Giro prihaja z odlično popotnico. Tri etapne dirke, tri zmage. Kolesarji se bodo morali med drugim spopasti s skoraj 60 kilometri vožnje na čas, kar NIbaliju ni ravno pisano na kožo.

"Mislim, da je bila trasa natančno narejena, da bi bila dirka čim bolj zanimiva. Kronometri bolj ustrezajo Primožu Rogliču in Tomu Dumoulinu, v zadnjem tednu pa bomo videli veliko vzponov in zato veliko priložnosti, kjer bodo boljši hribolazci lahko napadali in nadoknadili zaostanek iz kronometrov," je dejal trener pri Bahrainu Meridi Paolo Slongo: "Upamo, da bo tudi Vincenzo tako dirkal. Vajeni smo že tega, da lovimo tekmece in poskušamo nadoknaditi zaostanke. To je Vincenzov stil. Veliko je vzponov čez dva tisoč metrov nadmorske višine in Vincenzo je ponavadi zelo dober, ko se kolesarji vzpnejo na take višine. Zato smo optimistični."

Prav zahteven zaključni teden navdušuje Nibalija, ki je poudaril, da smo v preteklosti že videli velike preobrate prav v zadnjih dneh: "V zadnjih letih je trasa Gira hribolazcem vedno ponudila priložnost, da so lahko nadoknadili izgubljeno. Zato smo na Giru gledali tako zanimivo dirkanje. Sam sem se tudi že vrnil iz izgubljenega položaja leta 2016, pa zmagal tudi leta 2013. Chris Froome je lani po samostojnem napadu čez Finestre prišel do zmage. To je ta čarobnost Gira. A prav to ga naredi tudi zahtevnega. Nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo v zadnjih etapah. Letos bomo končnega zmagovalca morda dobili resnično šele po kronometru v Veroni."

Konkurenca pa bo močna. Primož Roglič, Tom Dumoulin, Simon Yates, Miguel Angel Lopez, Mikel Landa

Kaj pa Nibali meni o Rogliču? "Simon Yates me je najbolj impresioniral. Je odrasel. Po lanskem Giru se je še izboljšal, kar je dokazal z zmago na Vuelti. Roglič je bil v formi že vso sezono. Tudi lani je bil močan na dirki po Franciji, vendar pa se mi zdi, da je nekoliko popustil v zadnjem tednu. Spomnim se, da na zadnjem kronometru ni bil več tako močan. To se mu prav lahko zgodi tudi zdaj. Še posebej, če bo Giro zelo zahteven. Dumoulin tudi predstavlja veliko nevarnost, vendar lahko na najtežjih vzponih tudi preveč trpi. Upam, da bo tako, saj imata z Rogličem eno prednost. Zaključni kronometer v Veroni."

Roglič je lani sicer res izgubil tretje mesto na Touru v zadnjem kronometru, a takrat proti izjemnemnu Chrisu Froomu. Pa tudi zato, ker je dan prej po izjemno napadalni vožnji prišel do etapne zmage. Nibali se lahko pohvali s tem, da je v preteklosti dvakrat dobil Giro, po enkrat pa Vuelto in Tour. Zdaj ima 34 let, govori pa se, da bo v naslednji sezoni vozil za Trek Segafredo.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ