Nibali: Giro in Tour? Nemogoče na obeh v vrhunski formi

Nibali: Giro in Tour? Nemogoče na obeh v vrhunski formi
14.10.2014 AVTOR: D. Z.
Vincenzo Nibali je v enem izmed intervjujev za tuttobiciweb.it jasno povedal, da je v eni sezoni tako na Giru kot na Touru nemogoče nastopiti v vrhunski formi.

Vincenzo Nibali je letos dobil dirko po Franciji. Načrtov za sezono 2015 še ni razkril. Ostaja skrivnosten, a že pred meseci je priznal, da želi nastopiti tako na Giru kot na Touru.

»22. oktobra bodo predstavili traso dirke po Franciji. Potem se bomo skupaj z ekipo odločili. Danes sem bil pri Gazzetti in trasa Gira je zelo zanimiva. Vendar se zaenkrat še nismo odločili. Z Arujem sva močna in bova v kar se da dobri formi. Fabio je dober in si zasluži priložnost. Zato bomo tudi moj program sestavljali z ozirom nanj, « je najprej dejal Vincenzo Nibali.

Kaj Italijan meni o tem, da bi najboljši štirje kolesarji v naslednjem letu za milijon dolarjev Olega Tinkova nastopili na vseh treh tritedenskih dirkah, smo že pisali. Na vseh treh Nibali, ki je v preteklosti dobil tako Vuelto, kot Giro in Tour ne namerava nastopiti, zato pa očitno resno razmišlja, da bi nastopil tako na Giru kot na Touru.

»Možnost obstaja. Vendar pa na obeh dirkah ne moreš biti v vrhunski formi. Srce pravi Giro, glava pravi Tour. Jasno pa je nekaj. Če grem na Giro, grem z namenom, da ga dobim, « je odločen Nibali. In kaj bi ga prepričalo, da bi na Touru branil zmago? »Če bi bil prvi teden podoben temu, ki smo ga imeli letos, bi mi to zelo ustrezalo. « Obenem je zatrdil, da pri Astani pripravljajo novo majico italijanskega državnega prvaka. Nibali je letos osvojil naslov, nad majico, ki so mu jo pripravili pri Astani, pa so se mnogi pritoževali.

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ