Noro, kako nadarjen je

Noro, kako nadarjen je
25.05.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

“Imel sem že boljše dni,” je po 20. etapi na dirki po Italiji priznal Geraint Thomas, ki je prav danes praznoval 38. rojstni dan. Tadej Pogačar mu praznovanja vsekakor ni olajšal.

“Bilo je v redu. Imeli smo srečo z vremenom in na koncu sem lahko z vsem skupaj zadovoljen. Odkrito, skozi celoten dan sem se počutil bolj ali manj povprečno. Še posebej pred vzponom sem si mislil: “To bi prav lahko postal grozen rojstni dan.” Vendar pa sem uspel ujeti prvo skupino, tako da je bilo vse dobro.”

To je med drugim na cilju 20. etape dirke po Italiji povedal Geraint Thomas. Potem, ko je lani dan pred koncem v boju s Primožem Rogličem izgubil rožnato majico, bo letošnji Giro končal na tretjem mestu. Pred njim sta bila seveda neulovljivi Tadej Pogačar in Daniel Martinez. Tudi tokrat je bil Kolumbijec boljši od Thomasa:

“Ko je Pogačar napadel, sem moral popustiti. Moral sem voziti v svojem ritmu. Na srečo sem bil z Benom O’Connorjem in njegovih klubskim kolegom, ki je izvrstno vozil vse do vrha klanca. Vedel sem, da imam dve minuti in pol prednosti pred Tiberijem, zato nisem želel preveč tvegati na spustu. Sem samo sledil, tako da sem imel vse bolj ali manj pod nadzorom.”

Zdaj ga čaka samo še ravninska etapa v Rimu. Pri 38 letih bo spet stal na stopničkah za najbolje tri v skupnem seštevku. “Zdaj pa zares čutim vsako leto izmed mojih 38. Mislim, da smo z ekipo celoten Giro odpeljali zelo dobro. Danija preprosto nisem mogel prehiteti. Odlično je vozil,” je priznal Thomas, ki je še lani vozil z Martinezom, saj je ta iz Ineosa prestopil v Boro Hansgrohe.

Na vprašanje, kam po njegovem mnenju spada Pogačar, glede na to, da je v preteklosti že dirkal s Contadorjem, Froomom, Vingegaardom … “Pogačar je najboljši kolesar, proti kateremu sem dirkal. In dirkal sem že proti številnim dobrim fantom. Je tako zelo raznovrsten in agresiven skozi celotno leto. Ni tak, kot sem na primer sam, ker sem dober samo nekaj mesecev v letu. Noro, kako nadarjen je.”

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ