Nov šov Primoža Rogliča!

Nov šov Primoža Rogliča!
19.05.2019 AVTOR: DZ

Izjemno! Primož Roglič je dobil tudi posamično vožnjo na čas v San Marinu. Prepričljivo! Zdaj je že drugi v skupnem seštevku. Jan Polanc 11.

Na dirki po Italiji je bila na sporedu ura resnice. Riccione je gostil start devete etape, cilj pa je bil v San Marinu. Trasa je bila zelo zahtevna. Prvi, ravninski del je bil hiter, potem pa je sledil zahteven vzpon do cilja. Vmes je bil sicer krajši spust, a vzpon je bil zares težek. Kljub vsemu se kolesarji večinoma niso odločali za menjavo koles. To je bil tudi pravi preizkus kandidatov za končno zmago, ki so se pomerili med sabo.

Sicer je bilo pred startom bolj ali manj jasno, da bo Valerio Conti obdržal rožnato majico, a strokovnjaki so se spraševali predvsem, koliko časa bo Primož Roglič pridobil v primerjavi z Vincenzom Nibalijem, Simonom Yatesom, Miguelom Angelom Lopezom in drugimi. In Roglič je blestel! Po prvem, ravninskem delu – drugo merjenje časa je bilo tik pred začetkom vzpona – je imel tretji najhitrejši čas. Najhitrejši do tam je bil Viktor Campenaerts, ki pa je potem zamenjal kolo.

Drugi čas je imel Chad Haga, tretjega pa Roglič. Močno je popustil Simon Yates, ki je padel v krizo in na vzponu še krepko zaostal. Izmed Rogličevih tekmecev se je izkazal le Vincenzo Nibali. A Roglič je bil na vzponu razred zase. Samo ta del je premagal najhitreje. V dobrih 24 minutah. Skupaj je za progo porabil 51 minut in 52 sekund. Dovolj za prepričljivo zmago. Campenaerts je za njim zaostal za deset sekund, Bauke Mollema pa za kar 59 sekund. Nibali je na četrtem mestu izgubil 1:04.

Preostali predvideni kandidati za končno zmago so krepko zaostali. Rafal Majka za 2:03, Mikel Landa 3:03, Simon Yates 3:10 ... Odlično je vožnjo na čas odpeljal Jan Polanc, ki je postavil 11. čas. Zaostal je za 1:54. Skupni seštevek? Valerio Conti je ubranil rožnato majico in ima 1:50 prednosti pred Rogličem. Sledijo Peters, ki je tudi najboljši med mladimi, pa Rojas, Masnada, Amador, Antunes, Madouas, Carboni, Bilbao in na 11. mestu Nibali. Za Rogličem zaostaja za 1:44. Jan Polanc je 23.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ