Nov šov velike trojice poln preobratov

Nov šov velike trojice poln preobratov
28.12.2022 AVTOR: DZ

Kar v teh dneh videvamo na ciklokrosih na najvšji ravni je nekaj izjemnega. Spet smo bili priča troboju. Spet je zmagal Wout Van Aert.

Superpredstige Diegem. Prizorišče novega troboja v ciklokrosa. V glavnih vlogah seveda Wout Van Aert, Tom Pidcock in Mathieu Van der Poel. Tokrat je šlo za večerni ciklokros, saj se je začel ob 20:35.

V drugem krogu so v ospredju ostali Van Aert, Pidcock in Van der Poel, ki je lovil sedmo zaporedno zmago na tej preizkušnji. Prav Nizozemec je vseskozi napadal in narekoval ritem. Zelo prepričljiv je bil predvsem v mivki, kjer je imel največ težav Van Aert. Van der Poel je napadel in je v tretji krog od osmih vstopil s petimi sekundami prednosti. Vseskozi se je zdelo, da prvima favoritoma Pidcock vse težje sledi, a se ni predal.

Tudi v četrtem krogu ne, ko je Van der Poel resneje napadel in si celo privozil občutnejšo prednost. Van Aert je bil v težavah, Pidcock pa je vztrajal in kasneje je posrkbel, da sta oba v šestem krogu uspela ujeti stik z Van der Poelom, ki se je odločil za menjavo kolesa. Dirka se je tako začela znova. Dva kroga pred koncem je Van Aert pospešil in si privozil že veliko prednost.

A spet je bil Pidcock dovolj močan, da je vztrajno manjšal zaostanek, medtem ko je Van der Poel popustil in izgubil možnosti za zmago. V zadnjem krogu sta dvoboj za zmago bila Van Aert in Pidcock. Oba vidno utrujena, a odločena, da prva prideta na odsek s stopnicami, ki bi lahko bil odločilen. Ta boj je doboil Van Aert, ki je tako v samem zaključku prišel do še ene zmage. Pidcock je zaostal za šest sekund, Van der Poel za 33.

"To ne more biti zdravo. Na polovici dirke sem že hotel odnehati. Resnično sem menil, da je Mathieu nedosegljiv, potem ko sem spet slabo odpeljal odsek v pesku. Potem pa sem ju spet zagledal in spet verjel. Zadnja dva kroga pa je bilo vse odvisno od karakterja," je dejal Van Aert. Pidcock pa je o boju v zadnjih metrih dodal: "Vodil sem in morda sem se nekoliko preveč sprostil. Wout me je prehitel tik pred mostom. Ko sva šla po stopnicah, sem vedel, da je konec."

Kaj pa Van der Poel? Ni iskal izgovorov: "Poskušal sem narediti selekcijo in menim, da sem na pesku bil najboljši, a razlike, ki sem jo tam naredil, nisem uspel zadržati. Vedno poskušaš zmagati, a na koncu nisem imel več pravih nog. Nisem bil dovolj dober, da bi zmagal." Teh spektakularnih bojev še zdaleč ni konec. Vsi trije so tudi na startni list ciklokrosa, ki bo na sporedu 30. decembra.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ