Nova Gorica: V nedeljo še zadnji ciklokros

Nova Gorica: V nedeljo še zadnji ciklokros
22.12.2018 AVTOR: DZ

Jutri bo na sporedu še zadnji ciklokros v tej sezoni. Pokal se bo zaključil z dirko v Novi Gorici. Množična udeležba Italijanov.

Ciklokros v Novi Gorici organizira KK Pantal. Obeta se ogromno število tekmovalcev, saj naj bi jih veliko prišlo iz sosednje Italije, saj bo dirka štela za pokal Triveneto. Tako naj bi bilo na startu krepko prek dvesto kolesarjev in kolesark. Vse skupaj se bo začelo s pol ure dolgo dirko dečkov in deklic. Uro kasneje bo ravno tako pol ure dolga dirka mladincev. Ob 12.20 se bodo s starta podali tisti, ki spadajo v kategorijo Masters 1 in bodo imeli na voljo 40 minut. Starejši mladinci, ženske in mladinke se bodo na 40 minut dolgo krožno progo podali ob 13:30.

Dan se bo zaključil s člansko dirko, na kateri bodo tudi Masters 2. Ti bodo odpeljali 60 minut dolgo preizkušnjo. Začela se bo ob 14.30. uri. Ciklokros bo potekal v Novi Gorici. Trasa kroga je razgibana, gre pa za kombinacijo makdama, trave in gozdnih poti. Pisarna dirke bo v OŠ Frana Erjavca. Organizator prosi, da s seboj prinesete sponke za zapenjanje številk. Podelitev nagrad za najboljše tri bo potekala po vsaki končani dirki na prireditvenem prostoru med OŠ Frana Erjavca in OŠ Kozara. Kakšen pa je vrstni red v slovenskem pokalu pred zadnjo dirko?

Med člani vodi Mihael Štajnar pred Petrom Zupančičem in Robijem Jenkom. Pri starejših mladincih vodi Blaž Avbelj. Jure Rus je najboljši med mlajšimi mladinci, s Fabijanom Kraljem sta zbrala po 50 točk. Pri ženskah točke zbira samo Saša Žavbi Konaver. Pri dečkih je vodilni Marcel Skok, pri deklicah pa je samo Hana Žagar Kranjec. V kategoriji Masters 1 je z 58 točkami najboljši Matej Kravos, drugi je Matej Dakskobler, tretji pa Matej Lovše. Še Masters 2. Matjaž Kovač s 50 točkami vodi pred Mitjo Morijem in Lucjanom Premrnom.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ