Ob povratku Van der Poela jubilejna zmaga za Nysa

Ob povratku Van der Poela jubilejna zmaga za Nysa
22.11.2015 AVTOR: Matej Zalar
Sven Nys je v blatnem Koksijdeju dosegel jubilejno 50. zmago na dirkah za svetovni pokal. Mathieu Van der Poel je ob povratku takoj stopil na oder za zmagovalce.
Mladi Nizozemec je izpustil prvih šest tednov letošnje sezone zaradi poškodbe levega kolena. Sprva so njegov povratek napovedovali v začetku decembra, a se je na dirke vrnil še nekoliko prej, in to zelo uspešno. 

Van der Poel je že na začetku z napadom pokazal, da je upravičeno nosilec mavrične majice svetovnega prvaka v ciklokrosu. Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Wout Van Aert je njegova pospeševanja brez večjih težav kontroliral, v mrzlem in deževnem vremenu v Koksijdeju pa je slabše začel Sven Nys, ki se je vozil na mestih izven deseterice.

V tretjem krogu se je 39-letni belgijski veteran ogrel in se prebil povsem v ospredje. Van Aert je že imel nekaj prednosti, a ga je Nys kmalu dohitel, prednost pred zasledovalci pa je narasla na pol minute.

uploaded


Lov je v skupini devetih kolesarjev narekoval Kevin Pauwels, ki je, tako kot prejšnji konec tedna, zelo slabo štartal. V tej skupini sta bila tudi Van der Poel in Van der Haar, mlada Nizozemska upa, ki predstavljata protiutež siceršnji belgijski prevladi na dirkah ciklokrosa.

Dirka je bila odločena šele v zadnjih 200 metrih. Skozi zadnji ovinek sta Van Aert in Nys pripeljala z ramo ob rami, o zmagovalcu pa je odločal ciljni šprint. Presenetljivo je bil najboljši legendarni veteran Nys, ki je tako zabeležil svojo jubilejno 50. zmago na dirkah za svetovni pokal. Šprint za tretje mesto je dobil Van der Poel.

V svoji zadnji sezoni Nys ostaja konkurenčen tudi v skupnem seštevku, kjer ima Van Aert pred njim le še pet točk prednosti. Na tretjem mestu je svoj zaostanek še povečal Lars Van der Haar, ki ima z 20 točkami zaostanka le še malo možnosti, da se povzpne na vrh.

Naslednja dirka za svetovni pokal bo v belgijskem Namurju 20. decembra. V videu si lahko ogledate posnetek celotne dirke.Značke: Ciklokros, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ