Obeta se drugačen Giro

Obeta se drugačen Giro
28.09.2011 AVTOR:
Dirka po Italiji bo drugačna. Trasa bo lažja, manj bo transferjev. Tako pravi nov direktor Gira Michele Acquarone, ki je na »prestolu« zamenjal Angela Zomegnana.
Organizatorji bodo traso Gira 2012 razkrili 16. oktobra, vendar je z mediji že spregovoril nov direktor Michele Acquarone, ki je dejal, da je bil letošnji Giro preveč zahteven in da naslednje leto ne bo tak.

»Moj idealen Giro bi bil tak, kot je bil leta 2010. To je bil zahteven Giro, tak kot mora biti, vendar je bil tudi uravnotežen. Letošnji ni bil,« je za tuttobiciweb.it dejal Acquarone in nadaljeval:

»Letošnja dirka je bil zahtevna vse od začetka. Transferji so bili zelo zapleteni in že na startu v Torinu si med kolesarji lahko občutil nervozo. Tragična nesreča Wouterja Weylandta je zasenčila vso dirko.«

Acquarone je še dejal, da se zaveda, da ga čaka zahtevno, odgovorno delo, vendar je na to pripravljen: »Zomegnan je in bo zelo nadarjena oseba, vendar lahko tudi brez njega uspemo. Ekipa je tista, ki je pomembna.«

Acquarone je še poudaril, da bo na start, ki bo tokrat na Danskem, poskusil privabiti čim večje število vrhunskih kolesarjev, čeprav je že zdaj jasno, da dvakratnega zmagovalca Alberta Contadorja tam ne bo. Če bo oproščen, se bo povsem posvetil pripravi na dirko po Franciji.

»Tour je pač Tour, vendar ima tudi Giro svojo zgodovino in draž. Tour je dirka, o kateri vsi razmišljajo, vendar je Giro dirka, ki je v srcih vseh kolesarjev.« Acquarone predčasno sicer ni hotel razkriti trase, vendar so se v javnosti že pojavile govorice o nekaterih etapah. 95. dirka se bo začela na Danskem.

Govori se, da se bodo kolesarji na jugu Italije povzpeli na Campitello Matese, v Apeninih pa na Abetone. Po vsej verjetnosti se bodo vozili tudi po poteh klasike Strade Bianche. To pomeni, da se makadamskim, oziroma belim potem, kot jim pravijo Italijani, kolesarji tudi naslednje leto ne bodo mogli izogniti.

V Alpah naj bi se ena izmed gorskih etap končala na vrhu vzpona Cervinia. Do odločitve naj bi prišlo v Dolomitih, ki bodo na vrsto prišli v zadnjem tednu dirkanja. Giro naj bi se končal z vožnjo na čas v Milanu.

foto: sirotti
Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ