Obeta se novo soočenje med Rogličem in Evenepoelom

Obeta se novo soočenje med Rogličem in Evenepoelom
11.07.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Pravzaprav gre za bolj ali manj pričakovano novico. Remco Evenepoel je po razočaranju na dirki po Italiji napovedal, da bo letos vendarle branil lansko zmago na dirki po Španiji.

Remco Evenepoel je letos vse stavil na dirko po Italiji. Do Gira je bil odličen, potem je sanjsko začel tritedensko dirko, saj je prepričljivo dobil uvodno vožnjo na čas. Na naslednjem kronometru je komajda še prišel do zmage, zvečer pa so iz ekipe sporočili, da je pozitiven na Covid-19. Odšel je domov in kasneje je osvojil tudi naslov državnega prvaka.

Blestel je tudi na dirki po Švici, čeprav je v skupnem seštevku ni uspel dobiti. Zdaj pa je prišla tudi skorajda pričakovana novica. Remco Evenepoel bo branil lansko zmago na dirki po Španiji. "Sprva sem rekel, da je bolje, če ne gre na dirko po Španiji. Potem pa sem videl, kakšno raven pripravljenosti je spet dosegel, tako da sem mu lahko le sledil. Remco je željan velikih izzivov. Če bo na pripravah vse potekalo po pričakovanih in brez težav, potem bo na startu dirke po Španiji," je dejal glavni mož Soudal Quick Stepa Patrick Lefevre.

Evenepoel, ki je aktualni svetovni prvak - naslov je osvojil lani v Avstraliji - se bo v Španiji spet soočil s Primožem Rogličem. Tam pa bodo še številni izjemni kolesarji, ki se specifično pripravljajo na Vuelto. Ayuso, Almeida, Thomas, Vlasov, Higuita … "Resnično se že veselim vrnitve na Vuelto. Seveda imam na to dirko samo lepe spomine, saj smo lani v Španiji preživeli izjemen čas. Komaj čakam, da tam spet nastopim. Da se soočim z dirko in izzivi, da spet pozdrbim navijače, ki ti dajejo veliko energije," pa je dejal Evenepoel.

Letošnja dirka po Španiji se bo začela 26. avgusta v Barceloni. Prav v Barceloni sta z Rogličem na dirki po Kataloniji pokazala izjemno vožnjo. Etapo je dobil Evenepoel, Roglič pa je slavil končno zmago. "Kot veste mi je dirkanje v Španiji všeč. Številne zmage med profesionalci sem dosegel prav v Španiji in upam, da bom tako nadaljeval tudi naslednji mesec, ko bom z ekipo Soudal Quick Step na startu v Barceloni," je še dodal Belgijec.

Po drugi strani je Lefevre izpostavil, da kljub vsem pričakovanjem Remco ne bo pod dodatnim pritiskom: "Remco je do zdaj končal samo eno tritedensko dirko in to vsekakor ni dovolj, če želi biti naslednje leto konkurenčen na dirki po Franciji. Z naše strani ni pritiska po vrhunskem dosežku v Španiji. Poleg tega ne bo mogel računati na zanj idealno ekipo. Ampak, saj poznate Remca. Če je na startu, potem se želi potegovati za zmago." Sicer pa bo Evenepoel napadal drugo zmago zapored na dirki po Španiji, Roglič pa bo dirko poskušal dobiti že četrtič.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ