Obeta se zvezdniška Vuelta

Obeta se zvezdniška Vuelta
17.08.2018 AVTOR: DZ, foto sirotti

Sicer na startu ne bo lanskega zmagovalca Chrisa Frooma, pa tudi ne zmagovalca Toura Gerainta Thomasa, zato pa bodo številni drugi zvezdniki, vključno s Petrom Saganom.

Na startu naj bi bili štirje zmagovalci preteklih izvedb dirke po Franciji. Govorimo o Quintani, Valverdeju, Aruju in Nibaliju. Predvsem pa bomo letos spet priča številnim zvezdniškim imenom. Štiri ekipe so že potrdile vsaka po osem kolesarjev, na katere bodo računale. Sunweb bo računal na naslednjo osmerico: Phil Bauhaus, Simon Geschke, Jai Hindley, Johannes Frohlinger, Wilco Kelderman, Michael Storer, Mike Teunissen in Martijn Tusveld.

V moštvu Lotto Soudal bodo dirkali z naslednjimi kolesarji: Thomas De Gendt, Tomasz Marczynski, Tiesj Benoot, Bjorg Lambrecht, Sander Armee, Maxime Monfort, Tosh Van der Sande in Jelle Wallays. Ekipa z največjim številom zmag v tej sezoni Quick Step Floors bo tudi na tej dirki lovila uspehe v posamičnih etapah. Za to bo v sprintih zadolžen predvsem Elia Viviani. Pridružili se mu bodo še Pieter Serry, Fabio Sabatini, Michael Morkov, Dries Devenyns, Laurens De Plus, Kasper Asgreen in Enric Mas.

Bora Hansgrohe je potrdila, da bo po odpeljani dirki po Franciji na španski Vuelti spet nastopil svetovni prvak Peter Sagan. Slovak se tako vrača v Španijo. Z njim pa Marcus Burghardt, Rafal Majka, Lukas Postlberger, Emanuel Buchmann, Michael Schwarzmann, Davide Formolo in Jay McCarthy. Dirka se bo začela 25. avgusta v Malagi. Mnoge ekipe še niso potrdile, kateri kolesarji bodo zanje nastopali, a nekateri so vendarle že potrdili, da bodo v Španiji. Tudi že prej omenjena četverica, ki je že okusila slast zmage na Vuelti. Pa Richie Porte, Simon in Adam Yates, Fabio Aru, ki ima za sabo zares slabo sezono …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ