Odlično formo na letošnjem Giru je Alberto Bettiol kronal z etapno zmago

Odlično formo na letošnjem Giru je Alberto Bettiol kronal z etapno zmago
27.05.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Giro

Alberto Bettiol se je v zadnjem tednu dni izkazal za izjemnega pomočnika Hughu Carthyju na vzponih, v 18. etapi pa je dobil proste roke in izkoristil priložnost z zmago iz ubežne skupine. Jutri se nadaljuje spopad v gorah.

Zadnja ravninska etapa letošnje dirke od Rovereta do Stradelle je bila z 231 kilometri najdaljša na letošnji dirki, presenetljivo pa so šprinterske ekipe dovolile, da si je skupina 23 kolesarjev v ospredju ustvarila več kot 15 minut naskoka in jasno je bilo, od kod bo prišel zmagovalec.

Šprinterji so se poslovili od zadnje priložnosti, dirka pa se je zares začela v zadnjih 40 kilometrih, ko so bili na sporedu štirje krajši vzponi. Že na prvem je napadel Alberto Bettiol, a so ga zasledovalci ujeli in na »kontro« mu je skočil Remi Cavagna in si hitro privozil pol minute naskoka.

Bettiol je našel zaveznika v Nicholasu Rochu in skupaj sta se preostalim ubežnikom odpeljala slabih 20 kilometrov pred ciljem, Cavagna pa je pred njima ohranjal slabe pol minute naskoka. Na dnu zadnjega vzpona, slabih 8 kilometrov do cilja, se je Bettiol najprej otresel Rocha, nato pa je močno stopil na pedala in slab kilometer kasneje je ujel Cavagno, 300 metrov kasneje pa Francoz ni več uspel slediti njegovemu ritmu.

Profil jutrišnje 19. etape.

Bettiol je sam oddrvel proti cilju in se veselil prve zmage na italijanskih tleh v profesionalni karieri, še enkrat več je potrdil, da zmaguje le na največjih dirkah in zdaj ima v svoji vitrini Alberto Bettiol ob zmagi na dirki po Flandriji še etapno zmago z Gira.

Drugi je bil Simone Consonni, tretji pa Roche. V glavnini so favoriti danes nabirali moči pred jutrišnjo zahtevno etapo, v kateri kolesarje čakajo trije vzponi, najtežji bo ciljni do Valsessie.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ