Odločitve - Revija BICIKEL ( 11-12 )

Odločitve - Revija BICIKEL ( 11-12 )
07.11.2018 AVTOR: BOSTJAN SVETE

Potem ko si bomo v naslednjih tednih od vrveža tekmovalnega kolesarstva nekoliko oddahnili, bodo odgovorni počasi začeli izbirati spomladanske destinacije za prve obrate pedal.

Ob koncu tekmovalne sezone in pred pripravo na naslednjo pa nekateri sprejemajo tudi težke odločitve, med drugim o zaključkih karier. Izidor Penko je le nekaj dni po intervjuju za revijo Bicikel po daljšem in tehtnem premisleku sprejel dokončno odločitev in zaključil s tekmovalnim kolesarstvom. Prišel je do pogumnega spoznanja, da je prišel čas, da postavi na prvo mesto izobrazbo in življenjske vsebine, ki ga bodo bolj izpopolnjevale. Podobne odločitve bo hote ali nehote sprejelo še kar nekaj kolesarjev in ob tem postopnem osipu je toliko bolj neverjetno, da je na letošnjem svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu med člani elite nastopilo največje možno število slovenskih kolesarjev.

Ob vseh letošnjih dosežkih v vseh disciplinah se vsak opazovalec ob tem osipu vsaj za trenutek zamisli o tem, kaj nam prinaša prihodnost. Upam, da je ta trenutek precej daljši na Kolesarski zvezi Slovenije, saj je zadnji čas za konkretne spremembe v izhodišču, pri vzgoji mladih perspektivnih kolesarjev v vseh disciplinah. S pokritjem velodromoma v Češči vasi se po dolgih letih postavljajo na svoje mesto infrastrukturne osnove za ta izhodišča.

Po letošnjih izjemnih dosežkih, ko je težko verjeti, da se je vse to res zgodilo, bi si reprezentančni dres v letu 2019 zaslužil na prsnem delu sponzorski napis s težo tudi v finančnem smislu. Frutabelo pa bi bilo kot dolgoletnega partnerja smiselno umestiti kot pokrovitelja pokala Slovenije za amaterje. Tako bi se Frutabela približala dejanskim uporabnikom, torej kolesarjem, ki z veseljem v žepih vozimo njihove izdelke.

Težko bi rekli, da so izjemni rezultati v članskih kategorijah odraz izjemnega dela Kolesarske zveze Slovenije. Kakovost dela bomo lahko ocenjevali v prihodnjih letih. Res pa je, da v primeru neuspeha takrat ne bo nihče več spraševal, kdo je delal površno v času, ko je slovensko tekmovalno kolesarstvo dosegalo najboljše rezultate, na podlagi katerih so povezali navijače in jih, kar je še bolj pomembno, privabili ob ceste in na tako imenovane slovenske ovinke.

Kazalo

Fotolov

Aerodinamika podrobno

Intervju Izidor Penko

Vozili smo Specialized S-Works Turbo levo

Vozili smo Colnago C64

Kolesarjem prijazna destinacija Rabac

Značke: Literatura
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ