Odločni ne Bradleyju Wigginsu. Chris Froome ostaja kapetan!

Odločni ne Bradleyju Wigginsu. Chris Froome ostaja kapetan!
06.05.2013 AVTOR: D. Z.
Glavni mož kolesarskega moštva Sky Procycling Dave Brailsford je zdaj pred mediji odločno zatrdil. Ne Bradley Wiggins. Kapetan na dirki po Franciji bo brez dvoma Christopher Froome.

»Vrnite se v preteklost in preberite naše izjave za javnost v februarju, marcu in aprilu. Tam povemo iste stvari, kot zdaj, « je očitno nenehnih vprašanj novinarjev že naveličan Dave Brailsford. Kot smo namreč že poročali, je Bradley Wiggins na novinarski konferenci pred dirko po Italiji med drugim potrdil, da bo odšel na Tour de France. A ne samo to. Poudaril je, da bi tam rad napadal najvišja mesta. Obenem je bil zelo jasen, da se bodo morali pri Skyu med Tourom odločiti, kdo bo kapetan. Ali on ali Christopher Froome.

A takoj zatem je sledil Froomov odgovor. Še lani Wigginsov pomočnik je poudaril, da ni nobenega dvoma in da bo on kapetan, kar je jasno že od predstavitve trase francoskega Toura. »Spet je bilo ogromno govora o tem, kaj bo. Kaj ne bo. Pojavile so se govorice. In zato menim, da moramo spet potrditi naše načrte, ki se jih še vedno držimo. Kot vedno, je izbor ekipe stvar menedžmenta. A nekatere stvari morajo biti jasne. Na Touru bomo imeli enega kapetana, « je pojasnil Brailsford, ki te dni spremlja kolesarje Skya na dirki po Italiji.

»Če upoštevamo ta dejstva, in če upoštevamo, da je Chris naredil še korak naprej v pripravljenosti, potem naš program ostaja tak, kot je bil že januarja. On bo naš kapetan na Touru, « je še dodal Barilsford, ki je poudaril, da je do Toura še več kot sedem tednov, in da bo dokončna ekipa za to dirko znana šele po dirki Criterium du Dauphine. »Vsi, ki smo zdaj tukaj, smo in bomo v naslednjih treh tednih stoodstotno osredotočeni na Giro, « je še dodal Brailsford, ki ima pri vsem tem očitno samo sladke skrbi:

»Smo v fantastičnem položaju. Imamo dva najboljša kolesarja za največje etapne dirke na svetu. Oba sta odlična kolesarja z željo po zmagi. Od začetka sezone je Bradleyjev načrt, da se osredotoči predvsem na dirko po Italiji in potem odpelje še Tour. Medtem pa je Chris osredotočen zgolj na to, da poskuša dobiti Tour. «

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Truplo 07.05.2013 07:22

... bi se skoraj zaklel, da se bodo tako za hrbtom, kakor se pravi, skregali. In kjer se prepirata dva...?

kenz76 07.05.2013 08:33

itak, da bi moral bit Bradley kapetan - samo njegov angleški nasmešek je treba pogledat, pa je vse jasno... smeh 

braneM 07.05.2013 10:24

... to je vse del "igre" - taktike mežik

Truplo 07.05.2013 11:01
@braneM:

... to je vse del "igre" - taktike mežik

... tudi, vendar lahko kar hitro vrag vzame šalo, če si bodo začeli nagajati? In ne bi bilo prvič v kolesarstvu!

mediterano 07.05.2013 13:36

Če je to res in ni zgolj kakšna dobro zrežirana predstava, potem je čist ok, da Froome glede na nastop prejšnje leto dobi priložnost. Pa naj Wiggins igra pomočnika, nenazadnje je kolesarstvo tudi ekipni šport.

nm2412 07.05.2013 13:42

če bo kapetan froome največ zgubimo gledlci,ker bo to monodirka AC,jaz čakam že leto na dvoboj AC-WIGO

mediterano 07.05.2013 13:52

Ne bi se povsem strinjal s tabo...

Zavesa 07.05.2013 17:43

Kar naj se lepo skregata, najboljs kar na cesti, zmaga naj pa kdorkoli drug od ostalih 189 kolesarjev, ki bodo nastopili v Franciji.

braneM 07.05.2013 19:58
@Truplo:
@braneM:

... to je vse del "igre" - taktike mežik

... tudi, vendar lahko kar hitro vrag vzame šalo, če si bodo začeli nagajati? In ne bi bilo prvič v kolesarstvu!

Pa sej niso šalabajzerji (kot npr. Slo nogometaši, itd...)nasmeh. Najbolje organizirana ekipa v Pro-touru, že ne bo razkrila svoje načrte v medijih.
Zagotovo bodo naredili vse, da BV pripeljejo še do druge zmage na Touru,... vse ostalo z CF pa je igra za medije in konkurente. mežik

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Ljudje berejo:
Morda vas zanima tudi:
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ
Najbolj brano