Odločni ne Bradleyju Wigginsu. Chris Froome ostaja kapetan!

Odločni ne Bradleyju Wigginsu. Chris Froome ostaja kapetan!
06.05.2013 AVTOR: D. Z.
Glavni mož kolesarskega moštva Sky Procycling Dave Brailsford je zdaj pred mediji odločno zatrdil. Ne Bradley Wiggins. Kapetan na dirki po Franciji bo brez dvoma Christopher Froome.

»Vrnite se v preteklost in preberite naše izjave za javnost v februarju, marcu in aprilu. Tam povemo iste stvari, kot zdaj, « je očitno nenehnih vprašanj novinarjev že naveličan Dave Brailsford. Kot smo namreč že poročali, je Bradley Wiggins na novinarski konferenci pred dirko po Italiji med drugim potrdil, da bo odšel na Tour de France. A ne samo to. Poudaril je, da bi tam rad napadal najvišja mesta. Obenem je bil zelo jasen, da se bodo morali pri Skyu med Tourom odločiti, kdo bo kapetan. Ali on ali Christopher Froome.

A takoj zatem je sledil Froomov odgovor. Še lani Wigginsov pomočnik je poudaril, da ni nobenega dvoma in da bo on kapetan, kar je jasno že od predstavitve trase francoskega Toura. »Spet je bilo ogromno govora o tem, kaj bo. Kaj ne bo. Pojavile so se govorice. In zato menim, da moramo spet potrditi naše načrte, ki se jih še vedno držimo. Kot vedno, je izbor ekipe stvar menedžmenta. A nekatere stvari morajo biti jasne. Na Touru bomo imeli enega kapetana, « je pojasnil Brailsford, ki te dni spremlja kolesarje Skya na dirki po Italiji.

»Če upoštevamo ta dejstva, in če upoštevamo, da je Chris naredil še korak naprej v pripravljenosti, potem naš program ostaja tak, kot je bil že januarja. On bo naš kapetan na Touru, « je še dodal Barilsford, ki je poudaril, da je do Toura še več kot sedem tednov, in da bo dokončna ekipa za to dirko znana šele po dirki Criterium du Dauphine. »Vsi, ki smo zdaj tukaj, smo in bomo v naslednjih treh tednih stoodstotno osredotočeni na Giro, « je še dodal Brailsford, ki ima pri vsem tem očitno samo sladke skrbi:

»Smo v fantastičnem položaju. Imamo dva najboljša kolesarja za največje etapne dirke na svetu. Oba sta odlična kolesarja z željo po zmagi. Od začetka sezone je Bradleyjev načrt, da se osredotoči predvsem na dirko po Italiji in potem odpelje še Tour. Medtem pa je Chris osredotočen zgolj na to, da poskuša dobiti Tour. «

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ