Odzivi izpostavljenih štirih: Roglič, Pogačar, Valverde in Lopez

Odzivi izpostavljenih štirih: Roglič, Pogačar, Valverde in Lopez
09.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Želimi uživati v prostem dnevu," pravi Roglič, Pogačar pa o dvoboju z Lopezom: "Zanimiv boj do zadnjega dne." Lopez odgovarja: "Do Madrida želim priti na oder." In Valverde? "Vuelte še ni konec."

Primož Roglič (rdeča in zelena majica): Zadnjega tedna me ni strah
Težek dan z dolgim zaključnim klancem. In še en dober dan za nas. Lopez je močno napadel. Gledal sem Valverdeja, in ko je nastala luknja nisem skočil. Ko sem videl, da ima Valverde težave, sem šel in nadoknadil zaostanek. Zadnjega tedna se ne bojim. Ko sem nastopal na Touru, sem bil v zadnjem tednu vedno zelo dober. Zato me zadnjih etap ni strah. Veselim se jih. Vesel sem, da sem tu, a po vseh teh etapah sem utrujen. Na dirki uživam in do zdaj je zame in za ekipo vse potekalo odlično. Zdaj želim uživati v prostem dnevu in potem ostati osredotočen do Madrida. Smo z načinom dirkanja zdaj mi novi Sky? Upam, da bomo lahko kot oni, glede na to, koliko dirk so že dobili.

Alejando Valverde (2. v skupnem seštevku): Vuelte še ni konec
Dobro mi je šlo. To ni bil moj najboljši dan, ni bil pa niti moj najslabši. En dan sem pridobil 30 ali 40 sekund., zdaj sem jih nekaj izgubil. Soler je bil odličen, tako da je odlično opravil svojo nalogo. Zdaj bomo videli. Nekaj priložnosti za zmago je še, pa tudi še nekaj dni, v katerih lahko veliko izgubiš. Vuelte ni še konec.

Tadej Pogačar (bela majica in 3. V skupnem seštevku): To bo zanimiv dvoboj do zadnjega dne
Danes je bil težek dan. Poleg tega me je Lopez večkrat napadel. Dal sem vse, kar sem lahko, da sem mu lahko sledil. Na koncu se je dobro izšlo. To bo še zelo zanimiv dvoboj do zadnjega dne. Danes je bil dober dan tudi zato, ker sem pridobil nekaj časa proti Valverdeju in ohranil prednost pred Lopezom. Še vedno sem tu. Želim biti tu tudi v naslednjem tednu. Mislim, da sem dobro pripravljen. Videli bomo. Jutri je prost dan. Končno si bom lahko malce spočil.

Miguel Angel Lopez (4. v skupnem seštevku): Do Madrida želim priti na oder
Poskusil sem, vendar se ni izšlo. Spet bom poskušal z namenom, da do Madrida pridem na oder za zmagovalce. Počutil sem se bolje kot včeraj. Pred nami so še nekatere lepe etape, kar je vzpodbudno.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ