Odzivi najboljših: Hesjedal obtožuje Scarponija

Odzivi najboljših: Hesjedal obtožuje Scarponija
24.05.2012 AVTOR: D. Z.
Po prvi zares pravi gorski etapi na letošnji dirki po Italiji se je v šesterici zmage veselil Joaquin Rodriguez. Tu so odzivi nekaterih protagonistov.
Joaquin Rodriguez
"Zame je bil to poseben dan. Pred enim letom je umrl moj velik prijatelj Xavier Tondo. Nisva bila zgolj prijatelja na kolesu, prijatelja sva bila že od otroštva. Zato sem odločno iskal pot do zmage. Na koncu mi je uspelo. Zato to zmago posvečam zgolj njemu. Etapa je bila zelo težka, še težjo pa so jo naredili kolesarji Liquigasa. Če bodo nadaljavali v tem tempu, potem ne bo ne meni ne preostalim lahko zdržati z njimi. Zdaj je prvi favorit za končno zmago Hesjedal, ki je z naskokom najboljši v kronometru. Morali ga bomo napadati in narediti vse, da bo popustil."

Ivan Basso
"Za nami je težka etapa. Vsi ste videli, da smo boj začeli že na prelaz Duran in mislim, da smo naredili pravi kolesarski dan. V skupnem seštevku se je nekaj spremenilo, vendar ne tako, kot sem si želel. Vendar bomo podobno taktiko ubrali tudi v petek in soboto. Mislim, da se je izkazal Hesjedal, ki je v dobri formi in ga bo zato treba izločiti iz boja za zmago. V nasprotnem primeru bo v nedeljskem kronometru on prvi favorit. Kaj mi je dejal Rodriguez? Da sem bil zelo močan. Navijači? Vse od prihoda v Italijo imam neverjetno podporo in to je zame največja zmaga."

Rigoberto Uran
"Za mano je lep dan. Forma je in mislim, da sem to tudi dokazal. Na Giau pa ni imel nihče dovolj moči v nogah, da bi napadel in naredil večjo razliko. Pred nami pa sta še dve zahtevni etapi."

Ryder Hesjedal
"Za nami je težka etapa. Počutil sem se dobro, vse dokler me v zadnjem spustu niso začeli zdelovati krči in mi tako onemogočili nadaljevati v tempu, ki sem si ga najprej želel. V zaključek sem se pripeljal optimističen, da mi lahko uspe, vendar sem očitno pretiraval pri narekovanju tempa, ko sem poskušal narediti razliko. Obenem menim, da nas je Scarponi ujel po zaslugi avtomobila, kar je škoda. Vendar, zaenkrat je vse v redu."

Michele Scarponi
"V zaključku vzpona na Giau so me zdelali krči, zato sem se tudi spuščal zelo težko. Nisem mogel pedalirati, vendar sem se želel vrniti med najboljše. Potem sem preživel najtežje trenutke in tudi zato, ker je bil v ospredju Basso, sem vodilne lahko ujel. Če ne bi imel teh težav, potem bi z napadom poskusil v spustu. Zakaj sem dobil krče? Zaužil sem premalo hrane, pa tudi tempo kolesarjevLiquigasa je bil spet neverjeten."

Roman Kreuziger
"Tako slabega dneva v zadnjih sedmih letih na tritedenskih dirkah še nisem imel. Krče sem imel skorajda v celotni etapi. Kangert in Seeldraeyers sta bila odlična, saj sta mi v krizi stala ob strani in mi pomagala do cilja. Ko imaš krče, nisi več svež in njuna pomoč je bila ključna. Jutri bom videl, kako se mi bo uspelo spočiti. Gira nočem zapustiti, ne da bi pustil dober vtis. Če si uspem dovolj odpočiti, bom vse stavil na etapi do Pampeaga in do Stelvia."

vir: tuttobiciweb.it
foto: sirotti
Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ