Odzivi po hudem padcu: Cavendishu bolečine, Ferrari ne obžaluje (foto in video)

Odzivi po hudem padcu: Cavendishu bolečine, Ferrari ne obžaluje (foto in video)
08.05.2012 AVTOR: D. Z.
Tretjo etapo na dirki po Italiji ni zaznamoval zgolj zmagovalec Matthew Goss, ampak predvsem padec tik pred ciljem, ki ga je povzročil Roberto Ferrari.
Ferrari ni vedel, da je povzročil padec
Ferrari je v sprintu iznenada spremenil sprint in pri tem prevrnil Marka Cavendisha. Ta padec si lahko ogledate tudi na priloženem posnetku. Ferrariju pa takoj po etapi očitno ni bilo ravno jasno, da je bil prav on kriv za padec, zaradi katerega so se številni kolesarji znašli na tleh.

"Bil sem na četrti poziciji. Ko je s sprintom začel Farrar, sem iskal priložnost, da bi lahko odpeljal svoj sprint. Nisem vedel, da sem bil jaz tisti, ki je povzročil padec. Pojma nisem imel, kdo je za mano. Linijo sem moral zamenjati, ker je nekdo pred mano tudi močno spremenil svojo linijo," je takoj po cilju dejal Ferrari, ki je takrat ugotovil, da sodniki razmišljajo o tem, da bi ga celo diskvalificirali in odstranili z letošnjega Gira:

"Resnično razmišljajo o tem? Ne vem, kaj naj rečem. Kaj se je dogajalo za mano, ne vem. V sprintih gledam samo naprej, tisto, kar se zgodi za mano, me ne zanima." Sodniki so Ferrarija kaznovali tako, da so ga uvrstili na zadnje mesto, bo pa ostal na Giru in nanj bo tako menedžer moštva Androni-Venezuela Gianni Savio še lahko računal. Ferrariju so odvzeli tudi 25 točk, dodali 30 sekund zaostanka, plačati pa bo moral dvesto švicarskih frankov kazni.

Cavendish jezen
Savio se je za dejanje svojega kolesarja tudi javno že opravičil: "Marku Cavendishu se bom opravičil v mojem imenu in tudi v imenu Roberta Ferrarija. Kar je naredil, ni bilo prav, vendar tega ni storil namenoma. Naredil je napako, vendar pri tem ni hotel prevrniti Cavendisha." Povsem drugačnega mnenja kot Ferrari je bil Cavendish, ki je moral ciljno črto prečkati s povsem raztrganim dresom in z odrgninami po vsem telesu.

"Ferrarijev manever je bil neverjeten. Toda, kje je zdaj UCI in njegova ekipa? Mene so izključili zaradi precej manjše stvari," je na svojem tviterju zapisal svetovni prvak, ki je kasneje še dodal: "Nekaj pozitivnega pa je vseeno. Lepa zmaga Matthewa Gossa. Čestitam." Na tleh se je še drugič v dveh dneh znašel tudi nosilec rožnate majice Taylor Phinney. Tokrat je ponj prišel reševalni avtomobil.

Phinney s težavo na podelitev
"Ko so mi v rešilcu dali led, sem bil takoj boljši. Pripeljali so me do cilja, tako da so vsi videli, da sem že dober, da je bila lahko tudi moja družina bolj mirna in da sem lahko šel po rožnato majico," je dejal Phinney, ki si je nekoliko poškodoval desno nogo. Phinney je kasneje kljub težavam pri hoji prišel na podelitev. Kmalu zatem pa se je odpravil na letališče.

Tako kot vse preostale kolesarje ga je namreč že čakal najdaljši transfer v zgodovini tritedenksih dirk. Odleteli so namreč v 1600 kilometrov oddaljeno Italijo, kjer se bo v sredo s kronometrom v Veroni nadaljeval Giro. Tako bodo imeli Cavendish, Phinney in preostali jutri dan počitka za celjenje ran.vir: tuttobiciweb.it
foto: sirotti
Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ