Oktet Motomat - Delo Revije brez petelinov

Oktet Motomat - Delo Revije brez petelinov
01.12.2008 AVTOR:
"Odločili smo se, da ne bomo vzeli nobenega od kolesarjev Perutnine," je danes presenetil z odločitvijo Peter Janežič, menedžer ekipe Motomat - Delo Revije.
Ekipa s sedežem v Trzinu, ki bo v prihodnji sezoni pri mednarodni kolesarski zvezi UCI registrirana v razred Kontinental, bo v prihodnji sezoni nastopala z osmerico kolesarjev, športni direktor pa bo Valter Bonča.

"Trdno verjamem, da bomo tudi z to ekipo naredili pričakovani napredek in ne rabimo toliko zvenečih imen. To bi nam morda porušilo odlično ozračje v ekipi," je odločitev pojasnjeval Janežič.
Janežič, ki se je prej že dogovarjal tudi z Boštjanom Rezmanom, je poskušal v ekipo privabiti tako Mateja Stareta kot Jureta Kocjana. "Občutek sem dobil, da kolesarji najbolj ne zaupajo novi ekipi. Na koncu pa smo se še mi odločili, da v bistvu nikogar posebej ne potrebujemo, saj verjamem v doslej izbrano ekipo."

Za Motomat - Delo Revije bodo v sezoni 2009 vozili Rok Jerše, Borja Jelič, Simon Novak (na fotografiji www.sterrato giornalist.com), Domen Hribar, Simon Zec, Gregor Lah, Primož Šegina in Rok Tehovnik. Športni direktor bo Valter Bonča, mehanik Sašo Rupnik, pomagala pa bosta še Tom Jerše in Jernej Sobočan.

Nova v ekipi sta mladinca Simon Zec, ki je vozil za Radensko, in Gregor Lah (Adria Mobil), ki se lahko brez samohvale pohvali s tretjim mestom na mednarodni mladinski etapni dirki Po Štajerski.

"Naša ekipa ne bo pod pritiskom, da bo že v prihajajoči sezoni potrebno zmagovati. Verjamem pa, da se bodo borili za višje in visoke uvrstitve, saj je ekipa bolj izkušena, bo bolje organizirana, z močnejšo spremljevalno ekipo. Rok Jerše, kot vodja ekipe, ki je to sezono vozil 40 odstotno, bo pripravljen 150 odstotno," je optimist šef ekipe Motomat - Delo Revije.

Janežič tudi ni uspel prepričati Marcela Ternovška, ki bo vozil za novoustanovljeno romunsko kontinentalno ekipo. "Prepričeval sem ga, a naj bi že prej obljubil sodelovanje z romunsko ekipo."

Zanimivo, da v Motomatu - Delo Revije niso zainteresirani za Mirana Cveta, veterana iz Hrastnika, ki bi se z njihovo licenco in asistenco zagotovo boril za kolajno na državnem prvenstvu v vzponu. "Mislim, da bi ga kateri od naših, denimo Tehovnik, v klanec zagotovo premagal," je prepričan v fante Janežič.

(MM)
Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ