Oleg Tinkov: Kdo je najboljši kolesar? Alberto, brez dvoma!

Oleg Tinkov: Kdo je najboljši kolesar? Alberto, brez dvoma!
05.06.2015 AVTOR: D. Z.
Oleg Tinkov je očitno zelo dobro proslavil zmago Alberta Contadorja na dirki po Italiji. Priznal je, da je bil vse do konca zelo živčen.

Se spomnite sobotne 20. etape na letošnji dirki po Italiji? Kolesarji so morali čez Finestre do Sestriera. Alberto Contador je nosil rožnato majico, a je na vzponu na Finestre popustil. Do cilja je izgubil več kot dve minuti, a njegova končna zmaga vseeno ni bila ogrožena. Oleg Tinkov, lastnik moštva Tinkoff Saxo je priznal, da je bil v tistih trenutkih še kako živčen:

»Zame je to prva zmaga na Giru. Skrbelo me je vse do cilja. Potem sem govoril z njim in zagotovil mi je, da je imel vse pod nadzorom. Moj srčni utrip pa je bil zares visok. Če je imel Alberto med etapo 175 udarcev na minuti, je moje srce bilo s 170. Zanj je to lahko reči, da je vse bilo v redu. On je dobil že veliko tritedenskih dirk, medtem ko jih sam nisem. Vsaj ne do zdaj, « je Tinkov povedal za cyclingnews.com.

Tinkov je še poudaril, da je zadovoljen tudi z ostalimi kolesarji, ki so na Giru zastopali ekipo Tinkoff Saxo. Na dirki je Contador večkrat sicer ostal sam, Tinkov pa je prepričan, da bo ekipa na Touru še močnejša: »Na Touru bodo dobri kolesarji. Taki, kot je Rafal Majka in drugi. Ekipa bo močnejša. V mojo ekipo verjamem in ne sprejemam nobenih kritik na njen račun. Na Giru smo opravili ogromno dela. Astana je imela v ospredju veliko kolesarjev, vendar, kaj so naredili? Tudi, če bi jih bilo devet spredaj, Alberto pa sam, bi še vedno zmagal. «

In Contador bo zdaj poskušal doseči znameniti in tako zelo težko dosegljivi dvojček. Po zmagi na dirki po Italiji bo poskusil v isti sezoni dobiti še dirko po Franciji. »Seveda bodo Nibali, Froome in Quintana bolj sveži kot Contador. Če pa mu uspe zmagati, in mislim da mu to lahko uspe, bo samo še potrdil, da je najboljši kolesar te generacije za tritedenske dirke. Tudi, če bo Alberto drugi ali tretji. Kdo je najboljši na tritedenskih dirkah? Alberto, brez dvoma. «

In potem je tu novo, zaenkrat bolj teoretično vprašanje. Če Contadorju uspe dobiti še Tour de France – v tem primeru bi bil prvi po Marcu Pantaniju leta 1998 – se bo odločil tudi za nastop na španski Vuelti? Španec je to možnost že zavrnil, razen, če bi na Touru padel in odstopil. »O tem bo odločal Alberto. On je šef te ekipe, ne jaz. Če pa po Giru dobi še Tour, potem menim, da bi se moral definitivno odločiti še za Vuelto, « je še dejal Oleg Tinkov.

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ