Organizatorji nemočni. Etapa odpovedana! V soboto samo zaključni vzpon!

Organizatorji nemočni. Etapa odpovedana! V soboto samo zaključni vzpon!
24.05.2013 AVTOR: D. Z.
Organizatorji dirke po Italiji so sporočili, da 19. Etape ne bodo izpeljali, tako da imajo kolesarji na tritedenski preizkušnji tri dni pred koncem nenadejani tretji prost dan.

V četrtek zvečer so organizatorji najprej sporočili, da bodo traso 19. Etape zaradi mraza, poledice in sneženja spremenili. Tako koesarjem ne bi bilo treba čez dva legendarna prelaza Gavio in Stelvio.

A vremenske razmere so se ponoči še poslabšale in organizatorji RCS Sport so sporočili naslednje: »Zaradi vremenskih razmer, še posebej zaradi sneženje na trasi, smo se odločili, da 19. etapo dirke po Italiji od Ponte di Legna do Martella odpovemo. « Več o tem, kakšno etapo bi morali kolesarji sicer prevoziti, pa smo že pisali.

V soboto samo na zadnja dva od predvidenih vzponov
Obenem je zdaj jasno, da bodo organizatorji imeli težave tudi z 20. etapo. Traso te so že spremenili in zdaj naj bi bila dolga 210 kilometrov. Start naj bi bil v SIlandru, cilj pa ostaja na klancu Tre Cime di Lavaredo. Kolesarjem pa ne bo treba premagati vzponov, kot so Costalunga, San Pellegrino in Giau.

Ostaneta zadnja dva vzpona. Torej prelaz Tre Croci in Tre Cime di Lavaredo. Po prvotnih načrtih bi morala biti ta etapa dolga 202 kilometre, kolesarji pa bi morali premagati vse prej omenjene prelaze. Traso najprej predvidene trase si lahko ogledate v nadaljevanju.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ