Pantanijeva etapa, ki ni prinesla sprememb

Pantanijeva etapa, ki ni prinesla sprememb
15.10.2020 AVTOR: DZ, foto: RCS Sport

Na dirki po Italiji je 12. etapo po cestah "Marca Pantanija" dobil Jhonatan Narvaez. Joao Almeida je obdržal rožnato majico.

Cesenatico je gostil start in cilj 12. etape na dirki po Italiji. Vmes pa so morali kolesarji premagati pet kategoriziranih vzponov. NIso bili pretirano težki, so se zvrstili hitro eden za drugim in pravega počitka vmes ni bilo. V dežju je postala 204 kilometrov dolga etapa še zahtevnejša. Trije klanci so bili tretje kategorije, dva pa četrte. Kmalu je prišlo do pobega dneva.

Skupino v ospredju pa so sestavljali Mark Padun (Bahrain McLaren), Cesare Benedetti (Bora-Hansgrohe), Jesper Hansen (Cofidis), Jhonatan Narváez (Ineos Grenadiers), Max Richeze (UAE Team Emirates), François Bidard (AG2R La Mondiale), Simon Pellaud (Androni Giocattoli-Sidermec), Manuele Boaro (Astana), Joey Rosskopf (CCC Team), Simon Clarke (EF Pro Cycling), Hector Carretero, Albert Torres (Movistar), Victor Campenaerts (NTT Pro Cycling) in Etienne Van Empel (Vini Zabù-Brado-KTM).

Vsekakor močna skupina, ki je imela veliko možnost za uspeh. Še posebej potem, ko si je privozila več kot 12 minut prednosti. Na prelaz Siepi 50 kilometrov pred ciljem sta v ospredju ostala samo še Padun in Narvaez. 20 kilometrov pred ciljem sta imela skoraj tri minute pred prvimi zasledovalci, vse manjša skupina z glavnimi favoriti pa je zaostajala za več kot šest minut.

V tej skupini je samo Domenico Pozzovivo poskušal s pospeševanji, a neuspešno. Ostali tudi poskušali niso preveč. Zato pa sta ubežnika bila zanimiv boj za etapni uspeh. Paduna pa so 24 kilometrov pred ciljem upočasnile težave s kolesom in Narvaez je ostal sam.

Ekvadorec je ostal sam in je nadaljeval v samostojnem pobegu. Član Ineosa se je veselil zaslužene zmage. To je tretji etapni uspeh za Ineos na Giru. V boju za rožnato majico brez sprememb. Almeida je obdržal rožnato majico in ima 34 sekund prednosti pred Keldermanom. Tretji je Bilbao s 43 sekundami zaostanka. Sledijo Pozzovivo, Nibali, Konrad, Hindley, Majk,a Masnada, Fuglsang, McNulty ... Jan Tratnik je 70., Domen Noak pa 100.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ