Peter Sagan: Potrebujem čas, da se navadim

Peter Sagan: Potrebujem čas, da se navadim
06.10.2018 AVTOR: DZ; vir: sirotti

Sagan o menjavi. Namesto mavrične majice, majica slovaškega državnega prvaka: “Je to moja majica? Potrebujem samo nekaj časa in bo OK.”

Ko pomislimo na naslov svetovnega prvaka in na to, koga smo najbolj vajeni gledati v mavrični majici, potem skorajda zagotovo največkrat pomislimo na Petra Sagana. Slovak je prvi naslov svetovnega prvaka osvojil leta 2015. Uspeh pa je ponovil tudi v naslednjih dveh letih. Letos je bila trasa zanj preveč zahtevna in tako se je moral posloviti od mavrične majice. V naslednji sezoni pa ne bo nosil običajnega dresa Bore Hansgrohe, saj je junija osvojil tudi naslov državnega prvaka.

“Opravil sem že nekaj uradnih fotografiranj za ekipo in tu je OK,” je za cyclingnews.com dejal Peter Sagan, s prstom pa je pokazal na oba rokava, kjer so mavrične črte v znak svetovnega prvaka: “Potem pa pogledam na majico in tam so že barve slovaškega prvaka. Takrat pomislim, je to moja majica? Potrebujem samo nekaj časa in bo OK.” Sagan je obenem dejal, da je vesel, da je prvak postal Alejandro Valverde: “Mislim, da bo to za naslednjo sezono dober svetovni prvak. Lahko smo ponosni, saj je že prava kolesarska legenda. Menim, da si to majico zasluži. Prav je tako. Morda bo zame naslednje leto nekoliko lažje.”

Seveda so v Innsbrucku že predstavili tudi traso naslednjega svetovnega prvenstva, ki ga bo gostil Yorkshire. To prvenstvo po profilu ne bo tako zahtevno in prav lahko se zgodi, da bo svetovni prvak še četrtič postal Peter Sagan. A do tja je še 12 mesecev dolga pot. “Razmišljam lahko o veliko stvareh. Ljudje radi rečejo, da je že jasno, da bom tam zmagal. Ni lahko. Tudi na prejšnjih treh prvenstvih, ki sem jih dobil je šlo bolj za presenečenje in srečo. Veliko stvari se je poklopilo. Ne more pa se vsako leto,” je še pojasnil Sagan. V teh dneh je Slovak zelo aktiven, saj predstavlja avtobiografijo “My World” oziroma 
“Moj svet”, ki jo boste lahko kmalu prebrali tudi v slovenščini.

Značke: Cestno
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ