Pidcock do zmage po Van der Poelovem padcu

Pidcock do zmage po Van der Poelovem padcu
03.12.2022 AVTOR: DZ

Ciklokros. Na dirki Telenet Superprestige Boom smo pri moških videli izjemno napeto dirko. Dobil jo je Tom Pidcock … Mathieu Van der Poel je grdo padel po prvem krogu.

Po prvem soočenju prejšnji teden, smo zdaj na startu ciklokros dirke spet videli Toma Pidcocka in Mathieuja Van der Poela. Govorimo o dirki Telenet Superprestige Boom. V Belgiji smo videli zanimivo dirko. Predvsem na začetku, ko je Tom Pidcock hitro prevzel vodstvo, iz ozadja pa ga je kmalu ujel tudi Mathieu Van der Poel.

Prejšnji teden je Nizozemec dobil boj z Britancem, ki je na koncu imel tudi težave s kolesom. Tokrat je Van der Poel ob koncu prvega kroga prevzel vodstvo, Pidcock pa se je vozil v njegovem zavetrju. A po dobrih petih minutah je Van der Poel v levem ovinku na asfaltu naredil napako. Zdrsnil je, kolo pa je odletelo v ograjo. Tudi Pidcock je padel, a se je hitro pobral in nadaljeval z dirko, medtem ko je Van der Poel obsedel na tleh.

Kljub bolečinam se je pobral in z dirko nadaljeval, a bil je preveč v ozadju. "Nekaj sem zakričal proti boksom in nisem bil dovolj pozoren na ovinek. Udaril sem se v ramo, še posebej pa v koleno. Nadaljeval sem, saj je to pogosot najbolje, kar lahko narediš, da ne postaneš trd. Proti koncu mi je šlo že boljše," je po koncu priznal Van der Poel. Svoje je dodal še Pidcock:

"Ne vem, če je bilo videti po televiziji, a če je bilo, potem veste vi več. Van der Poel je padel pred mano. Poskušal sem se mu izogniti. A bilo je spolzko in tako sem tudi sam padel. Ampak, z mano je vse v redu. Upam, da je tudi on OK. Saj je končal dirko, kajne?" Medtem je Pidcock blestel. Po prevoženih 24,4 km in po skoraj eni uri dirkanja se je lahko razveselil zmage. Van der Haar je z 10 sekundami zaostanka zasedel drugo mesto Iserbyt pa je bil tretji.

Van der Poel je vztrajal vse do cilja. Zasedel je 13. mesto, zaostal pa je za 3:03. "Želel sem še naprej pritiskati. Za mano je bil dober start, zato sem želel ohraniti svoj ritem. Trasa je težka. Zadnji krogi so bili težki. Eli in Lars sta se mi približevala, tako da sem moral vztrajati do cilja. Ampak, imel sem vse pod nadzorom. Ni mi bilo treba zmagati s pol minute prednosti. Tudi 15 sekund je dovolj," je priznal Pidcock.

Veseli se tudi jutrišnje dirke. Prvič v novi sezoni se bodo soočili trije najbolj izpostavljeni. Pidcock, Van der Poel in Van Aert: "Mislim, da bo odlično. Veliko bo peska, kar mi ne ustreza preveč. Upam, da bom lahko tekmoval z Mathieujem in Woutom. Kot sem rekel, trasa mi ne ustreza, a če bom lahko dirkal z njima, bo lepo."

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ