Pidcock končal Van Aertovo serijo

Pidcock končal Van Aertovo serijo
02.01.2022 AVTOR: DZ, foto: Ineos Grenadiers

Pa je vendarle premagljiv. Wout Van Aert je dosegel sedem zaporednih zmag na cikklokros dirkah. V osmem poskusu pa je bil ob obilici smole četrti.

Dirka svetovnega pokala v ciklokrosu. Tokrat jo je gostil Hulst. Spet sta bila na startu tudi Wout Van Aert in Tom Pidcock, ki sta že včeraj uprizorila izjemno lepo predstavo. Kljub obilici smole - padel je in se moral vmes celo preobuti - je do zmage prišel Van Aert.

Lars Van der Haar je hitro prišel v vodstvo in narekoval oster tempo, medtem ko se je v prvih težavah znašel Van Aert. Veriga je padla z verižnika in Van Aert je padel na 40. mesto. V gnači je bil kar 38 sekund za vodilnimi. Proga je bila zelo hitra, Van Aert pa je po prvem krogu prišel do 29. mesta. Kljub temu pa je zaradi počasnejših kolesarjev izgubil še nekaj sekund. Potem pa je v ospredju pospešil Tom Pidcock.

Sledila sta mu le Eli Iserbyt in Van der Haar. Tudi njiju pa se je kasneje Britanec znebil. Iserbyt se ni predal in je ves čas vozil le nekaj sekund za Pidcockom, medtem ko se je Van Aert prebil na sedmo mesto, a je za vodilnima zaostajal za več kot minuto. V zadnjem krogu ni prišlo do sprememb. S časom 1:03:49 se je druge zmage na letošnjih ciklokros dirkah veselil Pidcock, ki je za 12 sekund ugnal Iserbyta in za 33 Larsa van der Haarja. Van Aert je bil četrti. Zaostal je za 1:09.

“Na startu sem se dobro počutil, zato sem napadel in si pridobil sicer manjšo prednost. Eli je ves čas pritiskal name in v zadnjih krogih sem pričel delati napake. Razmišljal sem, da bi me z napadom lahko ujel,” je dejal Pidcock. Van Aert pa: “Tokrat nisem imel sreče in zares nisem imel nobenih možnosti, da bi se boril za zmago.”

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ