Pirelli ob visokem jubileju predstavil nove plašče P ZERO 150

Pirelli ob visokem jubileju predstavil nove plašče P ZERO 150
01.06.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Pirelli

Italijanska tovarna avtomobilskih pnevmatik in tudi kolesarskih plaščev Pirelli praznuje 150. obletnico delovanja. Slavju v čast so pripravili posebno serijo plaščev P ZERO Race 150, ki so jih kolesarji Treka vozili na Giru.

Znamko Pirelli pozna vsak navdušenec nad motošportom, v formuli 1 je bil prav Pirelli glavni tekmec Michelinu, a njihovi začetki ne segajo na gladek asfalt motošporta. Prva pnevmatika, ki so jo naredili v tovarni, ki jo je v Milanu leta 1872 ustanovil Giovanni Pirelli, je bila kolesarska.

Ob okroglem jubileju so svoje preizkušene plašče P ZERO Race oblekli v zlato barvo, a obljubljajo, da so ohranili vse vozne lastnosti plašča, hkrati pa so imenu dodali številko 150. Plašče so javnosti predstavili kolesarji Trek Segafreda na nedavno končanem Giru.

Pirelli je v letošnjem letu naredil še en velik korak, po dolgih letih izdelave kolesarskih plaščev v tujini so na začetku leta 2022 v svoji tovarni v Bollanteju spet začeli izdelovati kolesarske plašče najboljše kakovosti, vključno z jubilejno izvedbo P ZERO Race 150.

Če boste naročili te plašče, jih boste dobili v paketu s kapo s šiltom in »pajserji«, s katerimi boste plašč lahko namestili na obroče. Kot se za tradicionalno izvedbo spodobi, gre za klasične clincherje.

Pirelli: passion on two wheels from Fondazione Pirelli on Vimeo.

Značke: Oprema
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ