Po Alpah: David in Roman, jagode, Neža, razglas, izkušnje, GC na Pavliča..

Po Alpah: David in Roman, jagode, Neža, razglas, izkušnje, GC na Pavliča..
09.07.2008 AVTOR:
Vsi udeleženci Maratona Alpe bi se zagotovo strinjali, da sta prava zmagovalca nad zmagovalci hendikepirana športnika David Kuster in Roman Bor.
DAVID IN ROMAN PRAVA HEROJA MARATONA ALPE

Vsi udeleženci Maratona Alpe bi se zagotovo strinjali, da sta prava zmagovalca nad zmagovalci hendikepirana športnika David Kuster in Roman Bor. David je maraton prevozil praktično z eno nogo, Roman Bor z eno roko. Več o njima je na forumu razkril Roman Bor, član KK Energija Velenje. »Sva redna udeleženca takih prireditev v Sloveniji, ter člana državne reprezentance invalidov – ZŠIS. David gre letos na para olimpijske igre v Peking, meni pa ni bilo usojeno ( več sreče prihodnjič ). Biti kolesar invalid ni lahko.« David Kuster je maraton okoli Alp prepeljal na 330. mestu, podatkov o Romanu pa nismo našli med neuradnimi rezultati.

AVTOBUS, PIVO IN JAGODE

Vedno pišemo le o tistih v ospredju. Tokrat pa še nekaj besed o kolesarjih, ki so čudoviti svet alpskih cest, pogledov na Alpe, ptičjega petja (in še vedno preveč odvržene energijske embalaže predhodnikov) občudovali štiri ure več od Stareta. Avtobus na čelu je imel pet potnikov. Dva malce poškodovana, podrgnjena od padcev, ter tri, ki so malce precenili traso Alp. Šofer avtobusa je povedal, da so v avtobus »z brezplačno vozovnico« vabili še dva kolesarja pod Črnivcev, za katera je bilo jasno, da ne bosta zmogla do 17.00 ure v Kamnik, a nista želela zamenjati prevoza. Ali pa je bil vonj gostilne na 902 premamljiv. Povabilo na pivo v Kamniku sta menda zavrnila. Iz izkušenj enega kolesarja, pa je mogoče do 17.00 ure prevoziti maraton »Okoli Alp«, obiskati dve plačljivi okrepčevalnici in še nabirati jagode ob poti.


NEŽA BO MARATON DOKONČALA TA KONEC TEDNA

Med bolj nesrečnimi udeleženci maratona je kolesarka z Obale. Padla je v Preddvoru, potem ko so se zaradi prepoznega zaviranja vanjo zaleteli kolesarji od zadaj in potem zaradi okvare kolesa ni mogla nadaljevati. Še v torek je bila malce pomirjena, a hkrati odločena, da sama maraton prepelje ta konec tedna, ker si želi videti ta košček nebes.

DNEVNIK, GORENJSKI GLAS

Glede odziva v medijih ni nepomembno, kdo je najhitreje prepeljal Maraton Alpe. Uredniki se velikokrat o objavi novic odločajo glede na prepoznavnost športnika in s tem prireditve, ali obratno. Maraton Alpe si v medijih prepoznavnost šele gradi, medijskega pokrovitelja pa še nima. Zato je Matej Stare, kot najhitrejši Okrog Alp, pripomogel, da je bila novica o maratonu objavljena v Dnevniku, še več pozornosti pa je Stare dobil v Gorenjskem glasu, po zaslugi novinark Maje Bertoncelj in Jasne Paladin. povezava

IZKUŠNJE ALI NEPOTREBNO IZZIVANJE?

Ker je podobnih prireditev v Sloveniji moč hitro prešteti na prste ene roke se tudi z očmi organizatorjev, ki jih vodi Janez Jarm, vidi, da so kolesarji željni takih prireditev, a hkrati niso vsi vajeni situacij z maratonov. Jarm pravi, da se mogoče premalo zavedajo, da organizacija poteka ob javnem prometu. Da mnogi še preveč tekmujejo in povsem po nepotrebnem izzivajo usodo. Klanci na Jezersko, Pavličevo sedlo in Črnivec, so dovolj selektivni, da lahko vsak sam sebi dokaže pripravljenost na predelih, kjer ne ogroža nikogar. Janez Jarm ni omenil možnosti, da bo sicer iz želje po izzivu in premajhni zahtevnosti traso iz Kamnika podaljšal do planine Jezerca na Krvavcu. Štart v Kamniku pa bo ob 6:00 uri zjutraj. Hec. Prav iz razloga, da ne bi bilo toliko tekmovalnosti Janez še vedno skriva čase maratona, na spletni strani KD ALPE je le vrstni red.

GORSKI CILJ NA PAVLIČEVEM SEDLU

Pod pokroviteljstvom Intersporta so letos organizatorji merili tudi čase in vrstni red na gorskem cilju na Pavličevem sedlo. Tja je prvi priplezal Andrej Helešič. Do sredi klanca sta bila v prednosti še ubežnika Mario Gortnar in Vlado Kerkez, a sta bila Helešič in tudi gorski kolesar Matej Lovše v strmi del močnejša. Rezultati gorskega cilja na Pavličevem sedlo bodo z Jurišem na Vršič šteli v skupno razvrstitev za posebno lovoriko Intersporta – Slovenski kralj gora?

REPORTAŽA

Organizatorji z amatersko ekipo snemalcev pripravljajo posebno reportažo o maratonu. Filmček naj bi bil dolg 40 minut, posnet z avtomobila, motorja in tudi motornega zmaja.

IZREDNO ZANIMANJE TUDI NA BICIKEL.COM

Zanimanje za Maraton Alpe je opazno tudi na forumu bicikel.com. Kmalu bo za 2. maraton Alpe presekana meja 500 prispevkov. Denimo Maraton Franja, ki je po številčnosti še neprimerljiva z kamniško-savinjskim maratonom še ni presegla številke 1000. Ostale primerljive prireditve za ljubiteljske kolesarje z množično udeležbo zaostajajo.

(mm)
Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ