Pogačar komaj čaka dan počitka

Pogačar komaj čaka dan počitka
11.05.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

“Tega danes niti približno nisem pričakoval, vendar pa smo kot ekipa etapo od začetka odpeljali odlično,” je med drugim po zmagi v osmi etapi dejal Tadej Pogačar.

“Mislim, da so moji klubski kolegi želeli dirkati na etapno zmago, takoj zatem, ko smo dobro prestali prvi daljši vzpon dneva. Ko se je v glavnino vrnil Mikkel Bjerg, je bil je zelo zavzet za lovljenje skupine pred nami,” je po cilju povedal Tadej Pogačar.

Prvotni načt naj ne bi bil tak, kar je medijem potrdil tudi Mauro Gianetti. A hitro se je očitno vse spremenilo. “Mikel in Laengen sta opravila super delo do zaključnega vzpona. Ko sem ob vznožju klanca videl, da so fantje še vedno dobri - Bili so še Domen, Felix in Rafal - sem vedel, da lahko zmagamo,” je še povedal Pogačar. Bil je prepričljiv. V sprintu je ugnal tudi v takih zaključkih ponavadi zelo hitrega Daniela Felipeja Martineza:

“Letos smo že videli, kako odličen je Martinez v takih zaključkih, tako da sem ga imel za največjega tekmeca. Vedel pa sem, da bo tudi nekaj napadov, kakršen je bil Tiberijev, ki je nekajkrat poskusil in pokazal odlično formo. Rafal pa je bil odličen v zadnjih metrih in lepo je bilo spet zmagati tudi na Pratu di Tivu.” Pogačar je še priznal, da je Imel v zaključku ob pomoči Majke vse pod nadzorom, zdaj pa se veseli nedeljske ravninske etape: “Upam, da bo jutrišnji dan bolj sproščen, vendar pa mislim, da je zadnjih 50 kilometrov kar zapletenih. Lahko so tudi nevarni, tako da bo nekaj živčnosti. Morali bomo ostati zbrani vse do konca. Potem pa bo že čas za dan počitka, ki ga komaj čakam.”

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ