Pogačar z močno ekipo odhaja na dirko po Franciji

Pogačar z močno ekipo odhaja na dirko po Franciji
27.06.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

V ekipi UAE Emirates so razkrili osmerico, ki bo dirkala na francoskih cestah. Okužbe s koronavirusom očitno niso pustile sledi, v ekipi je tudi Mikkel Bjerg.

V lovu za tretjo zaporedno rumeno majico bo Tadej Pogačar na Touru lahko računal na svojo desno roko Rafala Majko, Marca Solerja, Georga Bennetta in Brandona McNultyja v gorah, na ravninskih etapah pa bodo svoje delo opravljali Vegard Stake Laengen, Matteo Trentin in Mikkel Bjerg.

»Vsako leto je težje zmagati na dirki po Franciji, a imamo odlično ekipo s podobnimi karakteristikami kot lani, le da smo na nekaterih mestih še močnejši. Zagotovo ne bo lahko, a je povsem v dometu Tadeja, da zmaga še tretjič zapored,« o selekciji pravi glavni v športnem delu ekipe Joxean Matxin Fernandez.


Pogačar bo lahko računal na močno, predvsem pa zanesljivo ekipo, saj je celotna sedmerica tam le s ciljem, da Tadeju kar najbolj olajša pot do Pariza. Ta bo letos v prvem tednu še posebej zahtevna zaradi vetrovnih cest na Danskem in tlakovcev Pariz – Roubaixa, zato je pomembna novica, da je Mikkel Bjerg po okužbi s koronavirusom na dirki po Sloveniji okreval in bo lahko dirkal v Franciji.

Tour se začenja v petek s kronometrom v Kobenhavnu.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ