Poleg Mohoriča, zdaj Vuelto potrdil še Roglič

Poleg Mohoriča, zdaj Vuelto potrdil še Roglič
14.10.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Matej Mohorič in Primož Roglič. Zaenkrat je jasno, da bosta na dirki po Španiji natopila ta dva kolesarja. Roglič bo branil lansko zmago!

Matej Mohorič je že pred dnevi potrdil, da odhaja na dirko po Španiji. O nastopu Primoža Rogliča se je dolgo ugibalo. Več je o tem spregovoril Tom Dumoulin, Primož Roglič pa je z zapisom na Instagramu zdaj tudi potrdil, da bo nastopil na Vuelti:

"Uživam v lepem vremenu pred odhodom na Vuetlo. Kakšen je bil pa vaš dan?" Sicer pa se bo dirka po Španiji začela 20. oktobra, torej v torek. Ne bo “povsem” tritedenska preizkušnja, saj bodo organizatorji izpeljali 18 etap. Prve tri etape bi namreč morale biti na Nizozemskem, zaradi koronavirusa, pa so ta del dirke odpovedali.

Vse skupaj se bo začelo v Irunu. 8. novembra bo cilj v Madridu. Dirka bo dolga 2892 kilometrov. Poleg ekip, ki imajo World Tour licenco bodo na startu še tri povabljene ekipe. To so Burgos BH, Caja Rural Seguros in Total Direct Energie. Na voljo bo samo ena vožnja na čas, pa še ta zelo zahtevna, gorska. Od Murosa do Mirador de Ezara.

Predzadnji dan bo ciljni vzpon Alto de la Covatilla. Vrača se znameniti Angliru v 12. etapi. Že 25. oktobra pa bo cilj na vrhu prelaza Tourmalet. Več podrobnosti o trasi pa v naslednjih dneh. Konkurenca? Ekipe še niso potrdile, kdo jih bo zastopal. Je pa bolj ali manj jasno, da bosta na Vuelti Chris Froome in Richard Carapaz v dresu Ineosa. Startali naj bi tudi Tom Dumoulin, Alejandro Valverde, Enric Mas, Fabio Aru, Thibaut Pinot, Ion Izagirre, Emanuel Buchmann, Sepp Kuss …

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ