Polona Batagelj v novi ekipi in z novim kolesom!

Polona Batagelj v novi ekipi in z novim kolesom!
28.10.2011 AVTOR:
Polona Batagelj bo v naslednji sezoni nastopala za moštvo Diadora Pasta Zara. Slovenska državna prvakinja bo tako vozila tudi skupaj z dvakratno svetovno prvakinjo Giorgio Bronzini.
Batageljeva je v zadnjih dveh sezonah vozila za špansko moštvo Bizkaia Durango, vendar priložnosti, ki se ji je ponudila ni hotela izpustiti iz rok. »Ekipa bo vrhunska. Že to, da bom vozila s svetovno prvakinjo, govori samo zase. Tudi športni direktorji so zelo izkušeni in priznani. Še posebej pa se veselim sodelovanja z Diano Ziliute, ki je v svoji karieri dokazala vrhunskost tako na cesti kot v spremljevalnem avtomobilu. Tudi vloga, ki so mi jo namenili v ekipi mi zelo ustreza,« je dejala Batageljeva, na katero bodo pri ekipi računali predvsem na zahtevnih etapnih dirkah.

Skupaj z mlado Rosselo Callovi naj bi bili na teh dirkah prvi kolesarki ekipe. Polona si spet, že tretjič zapored, želi nastopiti na italijanskem Giru za ženske: »Tiha želja je deseterica in osvojitev bele majice v tekmovanju mladih kolesark. Seveda si želim ubraniti tudi naslov državne prvakinje, mogoče pa je čas tudi za prvo profesionalno zmago.«

Polona pa ne skriva dejstva, da bo zanjo najpomembnejša dirka v prihodnji sezoni nastop na olimpijskih igrah v Londonu: »Trenutno imam normo izpolnjeno, bo pa potrebno še vedno dobro dirkati in zbirati točke, da se zagotovo kvalificiram.« Ker je z napredkom zadovoljna, pravi, da ekipe, ki ji je do tega pomagala ne bo spreminjala. Še naprej bo tako sodelovala z Robertom Pintaričem in predvsem dolgoletnim trenerjem Sašo Rupnikom.

Zamenjala pa bo kolo. V naslednji sezoni se bo namreč vozila na kolesu Fuji. »Res je. Po dveh letih bom iz Storcka presedlala na Fuji. Kolo je narejeno posebej za ženske in komaj čakam, da ga preizkusim,« je še povedala Polona Batagelj, ki se bo v pripravah na naslednjo sezono najprej podala v Toskano, januarja pa še na Kanarske otoke.

foto: http://www.polonabatagelj.com
Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ