Ponudba:Široko, Uskovnica, Wrolichov krono, Kamnca, Višarje

Ponudba:Široko, Uskovnica, Wrolichov krono, Kamnca, Višarje
13.08.2008 AVTOR:
Ta konec tedna od 15. do 17. avgusta bo zaradi podaljšanega počitniškega konca tedna eden najbolj pestrih s kolesarskimi prireditvami. Na Veliki šmaren je mogoče prav z lahkoto narediti »trojčka«
v Julijskih alpah in Kravankah. Tri dirke v enem dnevu. Začnete dopoldne v Mostu na Soči. Vzpon na Široko (turistična kmetija 753 m visoko) ponuja kar tri možnost, gorski tek in gorsko kolo, ter tudi cestno kolo. Za 10 eurov. Na Veliki šmaren, enega največjih krščanskih praznikov, bo štart ob 10:30, več…
http://www.bicikel.com/sl/prireditve/719/vz pon_na_siroko.html?hideUsers=1

Za tiste s cestnimi kolesi priporočamo 6. Wrolichov kronometer pri zamejskem profesionalnem kolesarju v Ločah ob Baškem jezeru (Latschach) na severni strani Karavank. Klub navijačev Petra Wrolicha in tudi Paco Wrolich sam, ki se je zaradi padca moral predčasno vrniti z Tour de l'Ain, ter Slovenska športna zveza prirejata mednarodni gorski kronometer.

Start bo pri gostilni Wrolich, dolžina 3880 m, višinska razlika do kmetije Bukovnik pa 308 m. Pred startom odraslih bo na sporedu še ravninski kronometer za najmlajše, dolg 1,1 km. Startnina za odrasle znaša 5 evrov.
Informacije Wrolich Peter; +43/4254/2995; fewo-wrolich@net4you.at ali http://www.peterwrolich.a t/
Pričetek napovedujejo po 14:00 uri. Za »dežurne« poseben nasvet. Če izprosite štart pri Wrolichu ob 14.00 uri lahko do 16.00 ure ujamete še štart v Bohinju.

Dirka gorskih kolesarjev na Uskovnico (15.8) ima dolgoletno, nemara že 15-letno tradicijo. Po vsebini je prava vaška dirka v vzponu, primerna za vse, ki imajo radi vzpone v idilični okolici Bohinja. Za triatlonce, ki se pripravljajo na 22. triatlon Jeklenih je dirka mala generalka za triatlon, ki delno poteka po isti trasi.

Vabilo je približno tako - Športno društvo Srednja vas v Bohinju v petek, 15. 08. 2008 organizira kolesarsko tekmo na Uskovnico. Štart je ob 16.00 uri s prireditvenega prostora pod smučiščem v Senožetih. Prijave potekajo od 14.00 do 15.50 na startu.Startnina za mlade do 15 let je 3,00 eure, za odrasle pa 8,00 eurov.

Kategorije so: mladi do 15 let, članice in člani od 15 do 45 let ter veteranke in veterani nad 45 let. Prvi trije v vsaki kategoriji prejmejo medalje, prvi denarne nagrade, absolutni zmagovalec (najboljši čas) pokal. Proga poteka prvih 800 metrov po asfaltirani lokalni cesti, ostali del (cca 8,8 km) pa po gozdni cesti Srednja vas – Uskovnica. Cilj je pred planinsko kočo PD Srednja vas na Uskovnici. Na cilju dobi vsak tekmovalec čaj in topli obrok. Razglasitev rezultatov na prireditvenem prostoru pod smučiščem Senožeta ob 19.00 uri. Na prireditvenem prostoru bo od 18.00 ure potekal veseli večer z ansamblom OKROGLI MUZIKANTJE, z zabavnimi igrami in srečolovom. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno! Vabljeni,športno in veselo bo !!! Kocjanc Jože; 041/495-968; joze.kocjanc@gpbohinj.si

>V soboto 16. avgusta sta na izbiro vsaj dve prireditvi. Kamnca 2008 in 5. kolesarski vzpon na Javorč iz Gorenje vasi. Kamnca 2008 je povsem nov vzpon, z 856 metri višinske razlike pa bo očitno dobila sloves ene težjih vzponov v naših gorah. Že letos pa šteje za slovenski pokal amaterskih kategorij. Že uro prej (10.00) bo štart 5. vzpona na Javorč, ki je po karakteristiki pol lažji.
http://www.bicikel.com/ sl/prireditve/741/5_kolesarski _vzpon_na_javorc.html?hideUser s=1

Če ne veste kam v nedeljo, vam ponujamo Giro na Pohorju ( http://www.ssk-smartno.co m/Stalno/giro) .

Za gorske kolesarje z licencami, ki imajo radi krose in vzpone, pa dvoma ni. 19. MTB Višarje. (http://www.pedaletarvisiano. org/LussariMtb.aspx) Prava dirka, z vsaj 150 vrhunskimi kolesarji, ima dolgoletno tradicijo, pokrajina z ciljem na romarskih Višarjah pa je ena najlepših v sezoni. In tudi ena najtežji.

Po krosu v prvi polovici, se makadamska cesta na Višarje postavi pokonci. Klanca je za cca 45 minut, za najboljše.

TOREJ TOUR JULIJSKE ALPE – Široko, Uskovnica, Kamnca, Višarje ali Široko, Wrolichov kronometer, vzpon na Javorč, Višarje

Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ