Posebna gesta Tadeja Pogačarja (VIDEO)

Posebna gesta Tadeja Pogačarja (VIDEO)
21.05.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Peta etapna zmaga ob številnih nepredvidljivih okoliščinah. Tadej Pogačar še naprej blesti, obenem pa navdušuje. Zdaj tistega, ki ga je ujel tik pred ciljem - Giulia Pellizzarija.

Giulio Pellizzari je bil blizu etapne zmage v 16. etapi dirke po Italiji, a v zadključnih metrih ga je ujel in tudi prehitel Tadej Pogačar. Italijan ni imel več moči. Pogačar se je veselil pete etapne zmage na letošnji dirki, a tudi Pellizzari je bil na koncu zadovoljen.

“Vzpon sem poznal, saj sem si ga ogledal, ko sem bil tukaj na višinskih pripravah. Vedel sem, kakšen je in tako sem ga premagal v svojem ritmu. V zaključku me je ujel Tadej in nisem imel več možnosti. Ko te prehiti on, je kot da bi te prehitel motor,” je dejal medijem na cilju. Ob čakanju v zaodrju pa sta se objela s Pogačarjem. Ta pa mu je predal rožnato majico. A vse skupaj ima širše ozadje, ki ga je razkril prav Pogačar:

“Je moj navijač. V Sieni leta 2019 sva se fotografirala na dirki Strade Bianche. Že jaz sem bil takrat ‘mladič’, on pa še mlajši. V prvem tednu Gira mi je poslal sliko in moram reči, da sem bil tudi nekako ponosen nanj, ko sem videl, da mu je danes skoraj uspelo. Ko je prišel do mene, me je vprašal, če lahko dobi očala za njegovega brata. Ampak, si je zaslužil tudi mojo majico.”


Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ