Pozzato napovedal prihod v Slovenijo

Pozzato napovedal prihod v Slovenijo
15.05.2012 AVTOR: D. Z.
Filippo Pozzato je po padcu v deveti etapi na dirki po Italiji moral odstopiti. Italijan pa zdaj že razmišlja o vrnitvi in napovedal je, da bo nastopil tudi na dirki po Sloveniji.

Pozzato je že bil na dirki po Sloveniji

Filippo Pozzato je na dirki po Sloveniji že nastopal. Takrat kot član mlade ekipe Mapei, v kateri je bil tudi Fabian Cancellara. Pozzato je leta 2002 dobil tudi etapo od Slovenske Bistrice do Ljubljane. Ta je potekala že Černivec in Šenturško goro, končala pa se je z zaključnim sprintom manjše skupine. V tem sprintu je najbolje kazalo nosilcu rumene majice Deanu Podgorniku, ki je že dvignil roke v znak zmagoslavja. A tik pred ciljno črto ga je Pozzato prehitel in se veselil samo ene izmed številnih zmag v tisti sezoni. Tudi končne zmage na dirki po Sloveniji se je takrat veselil kolesar moštva Mapei. To je bil Jevgenij Petrov, ki je premagal prej omenjenega Podgornika.

Padel in odstopil
Pozzato je bil eden izmed tistih, ki jih je skupil v padcu v sprintu devete etape. Pravzaprav naj bi Pozzato povzročil padec in na tla podrl tako Matthewa Gossa kot Marka Cavendisha. Kolesar moštva Farnese Vini-Selle Italia pa zaradi poškodovanega zapestja v ponedeljkovi deseti etapi ni več nastopil.

"Njegova roka je tako otečena, da je boljše, če odstopi. Zapestja ne more niti stisniti. Čuti pa hude bolečine. Če bi nadaljeval z dirkanjem, bi tvegal še poslabšanje poškodbe," so pri moštvu Farnese Vini Selle Italia zapisali v izjavi za javnost. Pozzatu vseeno ne bo treba na operacijo, obenem pa Italijan očitno že razmišlja, kdaj se bo vrnil na kolesarske dirke.

Vse misli usmerjena na olimpijske igre
Želi se namreč uvrstiti v močno italijansko reprezentanco, ki bo nastopila na olimpijskih igrah v Londonu. "Škoda, ker moram zapustiti Giro, saj je bila moja forma dovolj dobra, da bi lahko dobil kakšno etapo," je za cyclingnews.com povedal Pozzato in poudaril, da se je zjutraj sicer poskusil peljati s kolesom, vendar je ugotovil, da zaradi poškodbe ne more ne zavirati ne uporabljati menjalnika.

"Avgusta imam pomembno stvar, ki je nočem izpustiti iz rok. Olimpijske igre. Zaenkrat moram počakati na povabilo selektorja Paola Bettinija, vendar sva o Londonu že govorila in to je zame pomembna dirka," je še dejal Pozzato, ki je skupaj s športnima direktorjema njegovega moštva Lucom Scintom in Sergeom Parsanijem že naredil plan dirk, na katerih bo nastopil ob vrnitvi po poškodbi:

Najprej dirka po Sloveniji, potem Avstrija ...
"Zjutraj smo pregledali datume dirk. Po vsej verjetnosti bom pred dirko po Avstriji nastopil še na dirki po Sloveniji. Sledila bo še Poljska, ki sem jo že imel v načrtu." Torej bo Pozzato še eden izmed številnih zvezdnikov, ki so že napovedali nastop na slovenski etapni preizkušnji. Če samo omenimo. V Slovenijo naj bi poleg Janija Brajkoviča pripotovali taki kolesarji kot so Matthew Goss, Diego Ulissi, Michael Hepburn ...

Pozzato si je letos že zlomil ključnico, vendar se je kar čudežno hitro vrnil med najboljše, saj je na dirki po Flandriji zasedel izjemno drugo mesto. Premagal ga je zgolj Tom Boonen. Letos pa je Pozzato dobil eno dirko. To je bila dirka GP Industria & Artigianato - Larciano, kjer so odlično dirkali tudi kolesarji Adrie Mobila. Kristjan Djurasek je namreč zasedel tretje mesto. V karieri je dobil že kar lepo število prestižnih dirk, enkrat je dobil tudi znamenito pomladansko klasiko Milano-Sanremo.

virr: cyclingnews.com
foto: sirotti
Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ