Pred prihodom v bližino Slovenije zmagal Elia Viviani

Pred prihodom v bližino Slovenije zmagal Elia Viviani
18.05.2018 AVTOR: D. Z.
Elia Viviani je dobil 13 etapo na dirki po Italiji. Jan Polanc 16. Simon Yates pred Zoncolanom ostaja v vodstvu.

Bliža se etapa s ciljem na nam bližnjem Zoncolanu. Jutri se bodo kolesarji na dirki po Italiji najbolj približali Sloveniji. Danes pa je bil čas za sprinterje.

Ferrara je gostila start, cilj pa Nervesa della Battaglia. Etapa je bila dolga 180 kilometrov. Edini kategoriziran vzpon je bil na sporedu po 161 kilometrih. Govorimo o klancu četrte kategorije na Montello. Sledil je še spust in ravnina proti cilju.

Prišlo je do pobega, ubežno skupino pa so sestavljali: Markel Irizar (Trek-Segafredo), Marco Marcato (UAE Team Emirates), Andrea Vendrame (Androni Gioccatoli-Sidermec), Alessandro Tonelli (Bardiani CSF) in Eugert Zhupa (Wilier Triestina-Selle Italia). Njihova največja prednost je znašala 3:30, kar je pomenilo, da jih ima glavnina vseskozi pod nadzorom. Sprinterji so želeli izkoristiti še zadnjo priložnost pred zadnjo etapo v Rimu.

Veliko dela pri lovu za ubežniki je opravil Cesare Benedetti, sicer član moštva Bora Hansgrohe, torej ekipe, ki je veliko stavila na zmagovalca dveh etapa Sama Bennetta. Na pomoč so z več rezerve priskočili tudi člani Quick Stepa, ki so želeli Eliji Vivianiju pomagati do tretje etapne zmage na dirki po Italiji. Tudi na vzponu kljub napadom ni prišlo do večje selekcije. Ubežniki so bili ujeti, v samem zaključku pa je napadel Coledan, a ga je glavnina ujela tik pred začetkom sprinta.

V tem sprintu je bil najboljši Viviani, ki je ugnal Bennetta in Dannyja Van Poppla. Jan Polanc je bil 16. V skupnem seštevku vodi Simon Yates pred Tomom Dumoulinom in Thibautom Pinotom. Do sprememb torej ni prišlo. Najboljši Slovenec je Matej Mohorič na 32. mestu. Jan Polanc je 33., Domen Novak pa 151.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ