Predstavili majice dirke po Italiji

Predstavili majice dirke po Italiji
07.01.2014 AVTOR: D. Z.
Rožnata, modra, rdeča in bela. To bodo majice, ki jih bodo na dirki po Italiji nosili najboljši kolesarji v posameznih točkovanjih.

Organizatorji dirke po Italiji so predstavili štiri majice, ki jih bodo vsak dan na tritedenski dirki nosili najboljši kolesarji v posameznih točkovanjih.

Najpomembnejša je vsekakor rožnata. Majica, ki jo nosi vodilni v skupnem seštevku. Lani jo je osvojil Vincenzo Nibali, ki pa se bo v tej sezoni posvetil pripravam na Tour de France.

Potem je tu majica za najboljšega na gorskih ciljih. Gre za drugo 'najstarejšo' majico Gira. Prvič so jo predstavili leta 1933, ko je bil najboljši Alfredo Binda.

Prej je bil najuspešnejši na gorskih ciljih odet v zeleno majico, zdaj pa mu pripada modra. Do tega je prišlo na zahtevo novega sponzorja Banco Mediolanum.

Ta je z organizatorjem podpisal štiriletno pogodbo. Lani je to majico oblekel Stefano Pirazzi, ki je kasneje nastopil tudi na dirki po Sloveniji.

Potem je tu majica najboljšega po točkah. Gre za tretjo najstarejšo majico na dirki. Prvič so jo predstavili leta 1966, takrat je bil najboljši Gianni Motta. Lani je majica rdeče barve pripadla Marku Cavendishu.

Bela majica je namenjena najboljšemu mlademu kolesarju. Govorimo o kolesarju, mlajšemu od 25 let, ki je najvišje v skupnem seštevku. Lani je bil najboljši Carlos Betancur. Letošnja dirka po Italiji se bo začela 9. maja v Belfastu, končala pa 1. junija v Trstu.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ