Prekletstvo mavrične majice

Prekletstvo mavrične majice
31.08.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Svetovni prvak Julian Alaphilippe je 64 kilometrov pred koncem 11. etape padel in moral odstopiti. Poškodoval si je ramo. A zaenkrat še ni jasno, kako huda je poškodba.

Najprej Pieter Serry, zdaj pa še Julian Alaphilippe. Quick Step je izgubila dva kolesarja na letošnji dirki po Španiji. Alaphilippe, ki je tu poskušal pridobiti tekmovalne kilometre pred svetovni prvenstvom, kjer bi napadal tretjo zaporedno zmago je 64 kilometrov pred ciljem v desnem ovinku padel in obsedel na cesti.

Takoj je postalo jasno, da Francoz z dirko ne bo mogel nadaljevati. Držal se je za desno ramo. V bolečinah je počakal na zdravniško pomoč. Potem pa so ga v bolnišnico odpeljali z reševalnim vozilom. "V bolnišnici so dodatni zdravniški pregledi pokazali, da si je Alaphilippe izpahnil ramo, medtem ko rentgensko slikanje ni pokazalo takih poškodbo," so med drugi sporočili iz ekipe Quick Step:

"Julian bo v četrtek odpotoval v Belgijo, na dodatne preglede v bolnišnico v Herentalsu. Radi bi, da se izključi še kakšne poškodbe. Trenutno ne moremo oceniti, kako dolgo bo potekala rehabilitacija." Sicer pa Alaphlippe že drugo leto zapored nosi mavrično majico svetovnega prvaka in letos je očitno izkusil, kaj pomeni prekletstvo te majice. Že v preteklosti se je velikokrat govorilo o tem, saj so mnogi kolesarji po osvojenem naslovu prvaka nastopali slabše od pričakoanj.

Alaphilippe ima letos ogromno težav. Na dirki Liege-Bastogne-Liege je grdo padel in poškodbe so bile tako hude, da si ni opomogel dovolj hitro, da bi nastopil na dirki po Franciji. Zato pa je nastopil na dirki po Valoniji, kjer je po zmagi v prvi etapi odstopil zaradi pozitivnega vzorca na novi koronavirus. Na Vuelti je tako poskušal ujeti pravi tekmovalni ritem in kilometre v želji, da bi se čim bolje pripravil na svetovno prvenstvo.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ