Presenečenje: Zmagovalec Vuelte se poslavlja

Presenečenje: Zmagovalec Vuelte se poslavlja
13.08.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Fabio Aru bo v soboto nastopil na dirki po Španiji, ki jo je leta 2015 dobil. Presenetil pa je z novico, da se po dirki poslavlja. Pri 31 letih.

Šest let je že minilo, odkar je Fabio Aru, kot vzhajajoča zvezda italijanskega kolesarstva dobil dirko po Španiji. Predvsem je bil že tretji na dirki po Italiji in peti na Vuelti. Pred zmago leta 2015 pa je tudi Giro končal na drugem mestu. Zdaj ima očitno dovolj.

“Sprejeti tako odločitev ni bilo lahko. Kar nekaj časa sem o tem razmišljal in se o tem pogovarjal z družino. 16 let sem že kolesar in več kot desetletje dirkam med profiji. Zdaj pa je čas, da dam prednost drugim stvarem, družini,” je prek ekipe Qhubeka Nexthash sporočil Fabio Aru. Veliko je dosegel, a obenem se je v zadnjih letih soočal s težavami, predvsem slabo formo. Zadnjo zares blestečo predstavo je pripravil na Touru 2017. Dobil je etapo na La Planche des Belles Filles.

Oblekel je tudi rumeno majico in kasneje Tour končal na petem mestu. Po novi razočaranj polni lanski sezoni je zapustil UAE in se pridružil Qhubeki Nexthashu. Zdaj se očitno postopoma vrača v pravo formo, saj je bil drugi na dirki po Burgosu. “Po nekaj težkih letih sem letos končno lahko kolesaril na ravni, ki jo od sebe pričakujem. Že to je zame zmaga in nekaj, za kar bom vedno hvaležen,” je še dodal Aru. Pred njim je torej zadnja dirka po Španiji, na kateri je dosegel enega izmed največjih uspehov.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ