Pri Vismi samo še Tratnik in trojica

Pri Vismi samo še Tratnik in trojica
15.05.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Jonathan Milan je dobil sprintersko 11. etapo na dirki po Italiji. Pogačar ostaja v vodstvu, Visma Lease a Bike še brez Ciana Uijtdebroeksa.

Foiano di Valfortore je gostil start 11. etape, ki se je po 207 kilometrih dirkanja končala v Francavilli Al Mare. Že na start pa je v beli majici vodilnega prišel Antonio Tiberi, ki je bil po včerajšnjem dnevu sicer še drugi v tem seštevku, a se je današnjemu nastopu odpovedal Cian Uijtdebroeks. Razlog? Tudi on je zbolel, tako kot dan prej Olav Kooij.

Na dirki tako ostajajo samo še Tratnik, Affini, Valter in Van Dijke. Tadej Pogačar pa tudi ostaja v rožnati majici. Prvi del etape je bil še razgiban, po dobrih sto kilometrih pa se je začel ravninski del, kjer so imele sprinterske ekipe vse pod nadzorom. Novo priložnost so sprinterji želeli izkoristiti. Ujeli so tri ubežnike Championa, Affinija in Van Dijka. Sledil je sprint glavnine, v katerega se je kot “leadout” vmešal tudi Luka Mezgec, ki je pomagla Calebu Ewanu.

Avstralec pa ni mogel poseči na sam vrh. Jonathan Milan je bil še drugič na letošnjem Giru prepričljivo najboljši, potem ko je uspel v zadnjih metrih ugnati Tima Merlierja. Belgijcu so kasneje zaradi nepravilnega sprinta odvzeli drugo mesto. Tretji je bil Giovanni Lonardi. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Pogačar vodi pred Martinezom in Thomasom. Jutri je pred kolesarji etapa s kratkimi, a zahtevnimi klanci. Prava klasika v malem.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ