Prihajata Grega Bole in nekdanji zmagovalec Gira

Prihajata Grega Bole in nekdanji zmagovalec Gira
15.06.2016 AVTOR: D. Z.
Nippo Vini Fantini je potrdil ekipo, ki jo bo danes pripeljal na dirko po Sloveniji. Med izbranci tudi Grega Bole in Damiano Cunego.

Italijansko-japonska ekipa Nippo Vini Fantini bo v Slovenijo prišla z osmimi kolesarji, ki jih bosta vodila Stefano Giuliani in Mario Manzoni. Med temi kolesarji bo trenutno vsekakor zelo dobro pripravljeni Grega Bole. Vrača se na slovensko dirko. In to z izjemno popotnico. Dobil je namreč dirko po Koreji. Tako je ekipi priboril prvo zmago v skupnem seštevku katerekoli dirke v tej sezoni.

Poleg boleta bo na startu tudi Damiano Cunego, ki se lahko pohvali tudi z zmago v skupnem seštevku dirke po Italiji. To je bilo sicer davnega leta 2004. Letos se je prav na Giru do zadnjega boril za majico najboljšega na gorskih ciljih. Zanj bo dirka po Sloveniji sploh prva dirka po končani italijanski tritedenski preizkušnji. Pridružili se jima bodo še Giacomo Berlato, Pierpaolo De Negri, Daniele Colli, Iuri Filosi, Alessandro Bisolti in Gianfranco Zilioli.

»Dirka po Sloveniji je vedno na sporedu v pomembnem delu sezone. Mnogi želijo tu unovčiti še 'nogo ' z Gira. Vsi se hočejo pokazati. Lani nam je uspelo dobiti eno etapo, letos pa tega ne bo tako lahko ponoviti. Pričakujem dobre vožnje naših. Tisti, ki so vozili dirko po Koreji, so tam potrošili veliko energije. Pa še po Giru niso imeli dovolj počitka. Vendar pa imamo ekipo, ki bo lahko konkurenčna v vseh etapah, « je dejal prej omenjeni Giuliani.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno, Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ