Primož Roglič dvakrat na tleh: Računam na podporo

Primož Roglič dvakrat na tleh: Računam na podporo
19.05.2016 AVTOR: D. Z.
V svojem blogu je Primož Roglič zapisal, da je spet padel. Kar dvakrat. Pa vseeno ga bomo lahko videli na 'slovenski' etapi.

»Eh ja, znani slovenski šlager gre: 'Gate na glavo in dva svinčnika v nos, moj angel sreče je pač lačen in bos. ' Moj je še moker, potolčen in krvav. « Tako je svoj zapis v blogu začel Primož Roglič. Slovenski junak letošnje dirke po Italiji je v 12. etapi spet padel. Tokrat kar dvakrat. »Deževalo je že vse od starta, čisto smo bili premočeni in prezebli, ko na okrepni postaji povozim bidon. Preslabo sem držal balanco, ker sem hotel prijeti vrečo s hrano, pa sem bil na tleh. « je pojasnil Roglič.

A s tem težav ni bilo konec. Padec vendarle ni bil tako nedolžen: »Zlomim balanco, menjam kolo, pritisnem za avtom, da bi čimprej polovil grupo, do prvega krožnega, ki ga nisem pričakoval, spolzko seveda, pa se spet skotam po tleh preko celega krožnega. Tokrat na drugo stran. V pol kilometra sem menjal dve kolesi. « A vseeno je vztrajal. Prišel je do cilja. Sicer je kar precej zaostal, vendar pa lahko nadaljuje z Girom.

To je trenutno najbolj pomembno, saj se Giro jutri najbolj približa Sloveniji. Roglič se bo s preostalimi kolesarji skozi praktično celotno etapo vozil zelo blizu naši meji. »Nimam veliko za povedati. Na obeh straneh sem dodal nove brazgotine na seznam. Računam na podporo jutri, drugače ne vem, kako se bom privlekel do vrha! « Teh bo na štirih vzponih vsekakor imel. Tako kot preostali trije slovenski kolesarji: Matej Mohorič, Luka Mezgec in Grega Bole.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ