Primož Roglič in Jan Tratnik gresta na Giro

Primož Roglič in Jan Tratnik gresta na Giro
22.12.2022 AVTOR: DZ, foto: Jumbo Visma

Zdaj je uradno potrjeno. Primož Roglič bo naslednje leto nastopil na dirki po Italiji ob sebi pa bo imel močno ekipo z Janom Tratnikom.

Pri Jumbo Vismi so izpeljali uradno predstavitev ekipe za sezono 2023. Na Nizozemskem so pripravili posebno prireditev, ki so jo tudi predvajali v živo. Na prireditvi ni bilo Primoža Rogliča, ker je iz osebnih razlogov predčasno odšel v Slovenijo.

Zato pa je bil na predstavitvi Jan Tratnik, ki predstavlja eno izmed močnih okrepitev pred sezono 2023. Tratnik je razkril, da bo sezono začel z uvdnima klasikama v Belgiji. Nastopil bo tudi na dirki Milano-Sanremo. Prvi del sezone pa bo sklenil z dirko po Italiji. In prav tam bo nastopil tudi Primož Roglič. Ker je bil letos dolgo brez kolesa, Rogličev natančen program še ni znan, je pa tako jasno, da se na Giro vrača po letu 2019, ko ga je končal na tretjem mestu.

Giro je bil leta 2016 tudi njegova prva tritedenska dirka po prestopu med elito. Takoj je zablestel. Najprej se mu je le za nekaj milimetrov izmuznila zmaga na uvodnem prologu. Potem pa je dobil posamično vožnjo na čas. Zdaj je tudi že jasno, da bo na naslednjem Giru močna konkurenca, saj bodo tam vsaj še Remco Evenepoel, Aleksander Vlasov in Geraint Thomas. Zagotovo pa še nekateri kandidati za vrh.

Letos bodo na voljo tudi tri vožnje na čas. Nekaj povsem drugega kot na dirki po Franciji. Tam bo na voljo samo en kronometer. Roglič bo na dirko po Italiji odšel z močnejšo ekipo, kot jo je imel na razpolago leta 2019. "Z Girom imamo še odprte račune. Tja odhajamo, da pripravimo rožnato zabavo," je dejal športni direktor Merijn Zeeman.

Ob Rogliču bo tudi Wilco Kelderman, ki je na Giru že bil tretji v skupnem seštevku. Potem pa še dva mojstra za vožnjo na čas - Svetovni prvak Tobias Foss in Edoardo Affini. Ostala imena še niso znana, a že ti kolesarji so nadvse močni. Jonas Vingegaard bo branil zmago na dirki po Franciji, ob njem bodo vsaj še Wout Van Aert, Tiesj Benoot in novinec v Jumbo Vismi Dylan Van Baarle.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ