Primož Roglič in Tour: To mi je pobralo več energije, kot sem sprva načrtoval

Primož Roglič in Tour: To mi je pobralo več energije, kot sem sprva načrtoval
05.06.2019 AVTOR: DZ

Primož Roglič je bil danes na sprejemu v domačih krajih, v ponedeljek v Ljubljani pa je odgovoril tudi na vprašanje o načrtih za bližnjo prihodnost.

Primož Roglič ima za sabo sanjski del sezone. V programu pa je od vsega začetka imel tudi dirko po Franciji. Če je na Giru dirkal na visoka mesta v skupnem seštevku, potem bi to težko ponovil na dirki po Franciji, zato lahko predvidevamo, da bi v Francijo šel z namenom, da bi poskusil dobiti kakšno izmed etap. Pa bo po tako napornem Giru sploh odšel v Francijo oziroma Bruselj, kjer se bo vse skupaj začelo?

"Z direktorji smo se ravno slišali in v prihodnjem tednu se bomo verjetno dogovorili glede mojega plana dirk v tej sezoni. Vemo, v planu je Tour, ampak, bom rekel tako, tudi meni je vse to pobralo več energije in vsega skupaj, kot sem sprva načrtoval. Sigurno se bomo na koncu odločili za neko stvar, ki je najboljša tudi zame." To je na novinarski konferenci v ponedeljek v Ljubljani dejal Primož Roglič.

Eden izmed trenerjev pri ekipi Jumbo Visma Merijn Zeeman je izpostavil: "Primož ima dobro prvo polovico sezone, a nima ga velikega smisla vzeti, če ne bo v vrhunski formi. Vendar imamo še nekaj časa, da se odločimo." Seveda bo tam kapetan Steven Kruijswijk, medtem ko bodo v sprintih računali na Dylana Groenewegna. Za to bo še dovolj časa. Roglič je izpostavil še nekaj. Navijače. Navdušen je bil nad številom slovenskih zastav:

"Kolesarstvo prihaja vedno bolj in bolj v ospredje. Z Janom sva to lahko doživela v zadnjih etapah na dirki po Italiji, saj smo zagotovo prevladovali po številu zastav ob cestah in ob vsej podpori. Res hvala vsem." Pa še o bremenu, ki ga je nosil od začetka Gira, saj je prišel izvrstno pripravljen: "Pritisk mi ni predstavljal dodatnega bremena. Predvsem je bila razlika v tem, da sem v ključnih trenutkih ostajal sam. Vsi so dirkali proti meni. Vsi so se me bali, vsi so vedeli, da sem problem in že od starta so vsi dirkali v smeri, da jaz ne zmagam."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ