Primož Roglič o gledalcih: Noro je bilo

Primož Roglič o gledalcih: Noro je bilo
12.05.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Primož Roglič. Veliki zmagovalec uvodne etape na dirki po Italiji! "Kar pošten kronometer."

Primož Roglič si je po odpeljani vožnji na čas vzel kar veliko časa tudi za slovenske medije. Sicer še preden se je na pot podal Simon Yates, ki se mu je na koncu še najbolj približal, a vendar je bil vidno zadovoljen s svojo predstavo:

"Smo nekako dobro startali. Naredil sem, kar je bilo v mojih močeh. Prvi kronometer od treh. Verjetno nam je bilo vsem v interesu čim bolje odpeljati. Kar pošten kronometer. Ni bilo prav veliko tehničnih ovinkov. Nekaj ravnine in ta kar zahteven klanec tukaj na koncu." Veliko se je v zadnjih dveh dneh govorilo o tem, da bi lahko mnogi kolesarji zamenjali kolo, vendar pa se ne Roglič ne preostali favoriti za to niso odločili:

"Prekratko je vse skupaj. Sicer sem danes nekaj ur pred startom v celoti odpeljal tale kronometer. Ampak že prej nisem razmišljal, da bi zamenjal kolo, saj je vsega okrog šest minut klanca. Vsaka sekunda, ki jo izgubiš, jo zelo težko potem pridbiš." Roglič je edini kolesar, ki je progo premagal v manj kot 13 minutah. Natančneje 12:54, vendar pa podatkov o tem v času intervjuja še ni imel, zanimivo, ker:

"Na teh prologih in krajših kronometrih sem že toliko samozavesten, da lahko res odpeljem po svojih občutkih." Predvsem pa je lahko užival tudi ob številnih slovenskih navijačih. Majice z napisom Rogla so bile na samem vzponu zelo pogoste. Navijače se je slišalo tudi ob podelitvi nagrad. Roglič je na oder prišel kar štirikrat.

"V veliko čast sem si lahko štel, da je tu ogromno mojih prijateljev. Družina. Lora je tu. Poskušam tudi od njih vzeti to pozitivno energijo."
Primož Roglič, rožnata majica na dirki po Italiji

"Noro je bilo. Saj sem tudi komaj čakal, da dobiš, oziroma občutiš te ljudi, atmosfero. V veliko čast sem si lahko štel, da je tu ogromno mojih prijateljev. Družina. Lora je tu. Poskušam tudi od njih vzeti to pozitivno energijo in iztisniti čim več iz svojega telesa." V nedeljo bo branil kar 19 sekund prednosti pred Simonom Yatesom in 23 pred Vincenzom Nibalijem.

Lepa prednost, predvsem pa bo kot prvi Slovenec v etapi prepoznan po rožnati majici vodilnega v skupnem seštevku dirke po Italiji. Posebna čast. O kar lepi prednosti, ki si jo je privozil pred nekaterimi konkurenti pa: "Prednosti ni nikoli dovolj. Vedno si želiš več, ampak sigurno sem lahko zelo zadovoljen z dano situacijo."

Značke: Dirka po Italiji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ