Primož Roglič o sproščenosti: "Zato, ker je verjetno tako dopustniško vzdušje."

Primož Roglič o sproščenosti: "Zato, ker je verjetno tako dopustniško vzdušje."
23.08.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Kaj vse je Primož Roglič povedal ob prostem dnevu na dirki po Španiji. Je v rdeči majici. Vodilni v skupnem seštevku. Zaenkrat je med favoriti pokazal največ. Tu pa so odgovori na vprašanja.

Ste v prvih devetih dneh porabili več moči in energije, kot ste predvidevali?
Zaenkrat se res počutim dobro. Tudi energija, ki jo porabiš, bom rekel, da verjetno prideš skozi prvi teden, bom rekel, da nikoli ni energija stran vržena. Saj smo videli, na Touru tudi prišel nisem do sem, kjer sem v danem momentu. Zaenkrat res vse poteka super.

"Tudi jaz vidim samo en večer prej grafe. Vedno se najde kakšen video, ampak saj vemo, v realnosti je potem vse drugače."

Gledate tekmece, ali ostajate predvse osredotočeni nase?
Prioriteta ostaja držati fokus nase in na naloge, ki nas čakajo vsak dan. Kako priti skozi vse te stvari brez nekih nepotrebnih težav. Start je dober in pred nami je ponovno težek teden. Potem pa šele naslednji teden, ki je zares super, super težek. Vsaj tako se zdi. Tam bo pa več kot dovolj prostora za tistega, ki bo res najboljši, da to tudi pokaže.

Poskušate prav zaradi zadnjega tedna kaj moči v tem uvodnem delu tudi prihraniti? Se to sploh lahko?
Sigurno v podzavesti želiš čim več prihraniti in je potem čim več imeti v zadnjem tednu. Po drugi strani pa moraš dirkati in če v tistem trenutku, ne greš, ker si rečeš, saj bom pa v zadnjem kronometru ali kaj takega, lahko imaš hitro 15 minut zaostanka. Mogoče pa včasih sploh ne prideš do tja. Potem ti vse to bolj malo pomaga. V danem trenutku, v sami dirki ni drugega, kot da dirkaš in pokažeš svoje najboljše.

Zdaj ste že ob prvem dnevu počitka vodilni na dirki po Španiji. Ste si to želeli?
Priti brez večjih težav, v enem kosu in zdrav skozi prvi teden si vedno želiš. To mora ostati prioriteta priti tako tudi v zadnji teden. Rdeča majica pa je konec koncev verjetno nagrada za naše dobro delo. Tako zame kot za delovanje celotne ekipe.

Za dirko po Franciji se ponavadi zelo natančno pripravite. Ogledate si trase ključnih etap, vzpone … Za kaj takega v pripravah na dirko po Španiji niste imeli časa. Poznate ključne vzpone?
Tako kot vsako leto na Vuelti, tudi letos ne poznam nobenega klanca. To se ne spreminja in bo ostalo vse do konca. Tudi jaz vidim samo en večer prej grafe. Vedno se najde kakšen video, ampak saj vemo, v realnosti je potem vse drugače. Ampak, konec koncev, če imaš dobre noge, če deluješ dobro, ni potrebe, da bi te bilo karkoli strah.

Priostni na dirki po Španiji trdijo, da ste zelo sproščeni. Resnično tako zelo uživate?
Zato, ker je verjetno tako dopustniško vzdušje. Fino. Res je ogromno ljudi. Cele dneve se vozimo tu po obali, po plažah. Super je videti za razliko predvsem od prejšnjega leta, da so spet množice in množice ob cestah in nas podpirajo. Res uživam.

Kaj si želite pred drugim tednom dirkanja?
Sigurno, da bi nekako nadaljevali tako, kot smo začeli. Da bi ostali zdravi, v enem kosu in pokažemo svoje najboljše. Več kot to si definitivno ne moremo želeti.

"Ko sem začel dirko, si sploh nisem želel predstavljati, kako se bom počutil in kako bo vse šlo. Vedno je s temi občutki in pričakovanji tako, da si lahko potem kaj hitro tudi razočaran."

Se zdaj počutite celo bolje, kot ste morda pred začetkom predvidevali?
Ko sem začel dirko, si sploh nisem želel predstavljati, kako se bom počutil in kako bo vse šlo. Vedno je s temi občutki in pričakovanji tako, da si lahko potem kaj hitro tudi razočaran. Pustimo vse odprto. V danem trenutku se definitivno počutim dobro. Uživam. Vsak dan, ki je tak, je res super dan.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ