Primož Roglič o zmagi na Vuelti in odrom na Giru

Primož Roglič o zmagi na Vuelti in odrom na Giru
10.01.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

V intervjuju za cyclingnews.com je Primož Roglič med drugim govoril tudi o tem, kako je bolj ponosen na tretje mesto na Giru, kot na zmago na Vuelti.

"Ne vem, kaj je šlo narobe. Še vedno sem končal na odru, vendar pa se nisem dobro počutil. Imel sem želodčne težave. To je bila glavna težava in iz tega smo se veliko naučili, tudi glede tega, kaj jeti. Od 13. etape naprej preprosto nisem čutil lakote," je za cyclingnews.com dejal Primož Roglič. Sezono je odlično začel. Dobil je tri krajše etapne dirke, potem pa dirko po Italiji kljub omenjenim težavam končal na tretjem mestu.

Potem pa je na dirki po Španiji prišel do prepričljive zmage. Kot prvi Slovenec je dobil tritedensko dirko. "Tako lahko rečem. Pravzaprav sem bolj ponosen na tisto tretje mesto, kot pa na zmago na Vuelti. Zmagati je OK, a ni nič takega. Da pa sem Giro po vseh težavah, ki smo jih imeli kot ekipa končal na tretjem mestu je bil večji podvig. Boril sem se sam s sabo. Nikoli pa nisem razmišljal o tem, da bi odstopil, saj je bila ta dirka glavni cilj od začetka leta. Odstop ni prišel v poštev."

In sezono je povsem zasluženo zaključil na prvem mestu na lestvici UCI. Zdaj si je postavil nov cilj. Še tretjič bo nastopil na dirki po Franciji. Prvič z jasnim ciljem – poseči bo visokih mestih v skupnem seštevku. Tja pa bo Jumbo Visma odpeljala vse tri kandidate za vrh. Ob Rogliču še Toma Dumoulina in Stevena Kruijswijka. Dejal je, da mu ne bo težko pomagati nekomu, tako kot, je prepričan, da drugim ne bo težko pomagati njemu, če bo dovolj dober.

"Mislim, da lahko zmagam. Želim si zmagati. Vsak sanja o tem, da bi dobil Tour, jaz pa želim biti del zmagovalne ekipe. Sicer je do tja še veliko časa, a se že veselim. Preprosto je. Boljši moraš biti od kolesarjev, ki so tam." Kot smo že zapisali, bil je najboljši na dirki po Španiji. S tem je uresničil tudi cilj ekipe, ki je tako slavila zmago na tritedenski dirki. Je edina ekipa, ki je imela po enega predstavnika na odru na vseh treh tritedenskih dirkah.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ