Primož Roglič padel, se vrnil in prepustil majico

Primož Roglič padel, se vrnil in prepustil majico
16.05.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Fausto Masnada je dobil šesto etapo na dirki po Italiji. Valerio Conti je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Primož Roglič padel, se pobral in etapo končal.

Z 238 kilometri nadvse dolga etapa na dirki po Italiji od Cassina do San Giovannija Rotonda je prinesla kar velike spremembe. Primož Roglič jo je začel v rožnati majici, a mnogi so poudarjali, da je to ravno pravšnja etapa, v kateri bi lahko rožnato majico prepustil kateremu izmed kolesarjev, ki v boju za skupni seštevek niso tako zelo nevarni. Etapa je bila predvsem v zaključku zelo razgibana, na začetku pa primerna za dolg pobeg.

Jasno je bilo, da sprinterji tokrat ne bodo pomagali ekipi Jumbo Visma, saj so se zavedali, da možnosti za etapno zmago ne bodo imeli. Primož Roglič je v prvem delu etape padel in tudi nekoliko zaostal, a se je kaj hitro vrnil v glavnino. Strgane hlačke na desni strani in rana, ki so jo pri ekipi hitro oskrbeli. Medtem je prišlo do pobega dneva.

V ospredju se je zbralo kar 13 kolesarjev in kaj kmalu je postalo jasno, da bi se prav lahko borili tako za etapno zmago, kot tudi za rožnato majico. Valerio Conti je bil pred etapo najbližje Rogliču v skupnem seštevku. Na vzponu druge kategorije sta napadla Valerio Conti in Fausto Masnada in nadaljevala vse do cilja. Imela pa sta sedem minut prednosti pred glavnino. Conti je dlje časa narekoval ritem, saj je vedel, da bo prevzel majico.

Kolesar moštva Androni Giocatolli Masnada je tako brez težav prišel do etapne zmage. Conti je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Glavnina z Rogličem je zaostala za 7:19. Roglič je bil 17. Conti ima zdaj v skupnem seštevku 1:41 prednosti pred Giovannijem Carbonijem in 2:09 Nansom Petersom. Roglič je zdaj 11. Zaostaja za 5.24.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ