Primož Roglič pred odločilnimi kilometri: "Full gas od začetka"

Primož Roglič pred odločilnimi kilometri: "Full gas od začetka"
06.11.2020 AVTOR: DZ, foto sirotti

"Zakaj pa ne. Vedno sem želel biti kar se da vsestranski kolesar," je po 16. etapi dirke po Španiji na novinarjevo trditev, da je odlično sprintal odgovoril Primož Roglič.

"Noge so utrujene, vendar pa bomo videli, upam, da so dovolj močne še za jutri."
Primož Roglič

Primož Roglič je spet pokazal, kako vsestranski kolesar je. Spet je bil med najboljšimi v sprintu večje skupine kolesarjev. V 16. etapi je zasedel drugo mesto. Tako se je še utrdil na prvem mestu ne samo v boju za rdečo ampak tudi v boju za zeleno majico najboljšega po točkah.

Na trditev novinarja, da je vse boljši sprinter dejal: "Zakaj pa ne. Vedno sem želel biti kar se da vsestranski kolesar. Že od začetka Vuelte smo rekli, da poskušamo vsak dan narediti, kar lahko. Resnično lep dan je za celotno ekipo." Je pa Roglič priznal, da je v samem zaključku zares pomislil, da bi lahko zmagal:

"Pomislil sem, da so nekateri zelo hitri fantje že odpadli. Kot kolesar, ki nosi zeleno majico lahko tudi sprintam. To je nekaj normalnega. Najbolj bi si želel zmagati. Ko se mi ponudi priložnost, poskušam iztržiti največ. Danes mi je nekoliko zmanjkalo. Ampak, so vsaj bonifikacijske sekunde."


Seveda so se novinarska vprašanja po etapi nanašala predvsem na sobotno zahtevno etapo. Etapo, ki za konkurenco predstavlja še zadnjo priložnost za napad. Roglič je med drugim dejal, da bo, če se bo dobro počutil, tudi sam poskušal zmagati. Izpostavil pa je, da morajo z ekipo ostati osredotočeni.

"Zaenkrat še ne vem natančno, kakšna je celotana jutrišnja etapa. Zame je to povsem nova etapa. Še zadnji velik boj v skupnem seštevku. Pričakujem napade, vendar smo pokazali, da imamo močno ekipo," je pojasnil in dodal: "Menim, da bodo vsi poskušali iti na vso moč, tako da bo zagotovo od začetka do cilja full gas."



Tudi na novinarjevo vprašanje, če lahko pričakuje podoben napad in morda preobrat v boju za stopničke, kot ga je lani v zadnji gorski etapi dirke po Španiji izpeljal Tadej Pogačar je našel odgovor:

"Tadej tokrat zagotovo ne bo napadel. Vsi ostali pa lahko. Vendar pa smo pokazali, da imamo tu zelo močno ekipo. Naredili bomo kar lahko. Videli bomo." Obenem je priznal, da je tudi sam po naporni sezoni že utrujen, a kdo pa do zdaj ni: "Noge so utrujene, vendar pa bomo videli, upam, da so dovolj močne še za jutri."

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ