Primož Roglič veliki zmagovalec kronometra!!

Primož Roglič veliki zmagovalec kronometra!!
15.05.2016 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič je ugnal vse kolesarje v najtežji disciplini ? uri resnice na dirki po Italiji.

Najdaljša posamična vožnja na čas na dirki po Italiji je pripadla Primožu Rogliču. Govorimo o deveti etapi na dirki po Italiji. Tudi edini pravi posamični vožnji na čas. Primož Roglič je bil drugi najboljši – le za nekaj stotink je zgrešil rožnato majico – že na uvodnem kronometru, dolgem 9,8 km. Tokrat pa so morali kolesarji premagati 40,5 km dolgo preizkušnjo.

Kronometer je potekal v Chiantiju. Primož Roglič je zaradi padca v tretji etapi izgubil možnosti za skupni vrstni red, zato pa je v tem kronometru spet pokazal izjemno moč. Prav neverjetno! Roglič je kronometer premagal v 51 minutah in 45 sekundah. Takoj je bilo jasno, da je bil izjemno hiter. Pa bo tokrat dovolj za zmago? Kolesarji so eden za drugim zaostajali za njim.

Na koncu pa je postalo jasno. Primož Roglič je prepričljivo dobil kronometer. Bil je deset sekund hitrejši od Mathiasa Brandleja in za 17 od Laengna. Cancellara je bil četrti. Vodstvo v skupnem seštevku je po napetem boju ubranil Gianluca Brambilla. Samo sekundo pred Bobom Jungelsom. VEČ KASNEJE!

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ