Primož Roglič z nasmehom: "Padel na veliko rit" (VIDEO in FOTO)

Primož Roglič z nasmehom: "Padel na veliko rit" (VIDEO in FOTO)
16.05.2019 AVTOR: DZ, foto: LaPresse

Primož Roglič je v šesti etapi padel in prepustil majico Valeriu Contiju. A po etapi je zadovoljen stopil pred medije.

Primož Roglič je trenutno na 11. mestu v skupnem seštevku, vendar pa je ohranil prednost pred ostalimi najresnejšimi kandidati za rožnato majico. Brez rožnate majice bo imel v naslednjih dneh precej manj obveznosti, predvsem do medijev. Zato je bilo osnovno vprašanje jasno. Kako pa je s poškodbo, ki jo je staknil ob padcu v prvem delu etape?

"To je pač kolesarstvo. Bil sem tam in nisem se mogel izogniti temu. Udaril sem se v svojo veliko rit. Na srečo je samo to. Vse bi moralo biti v redu." NI pa padel sam, kar precej kolesarjev se je znašlo na tleh. "Niti ne vemo, kako je prišlo do padca. Naenkrat se je naredil kup kolesarjev. Zdelo se je, da ni nič resnejšega, le hlačke je imel strgane. Gre zgolj za povrišnske rane. Zdi se, da ni hujšega," je dejal športni direktor Addy Engels.

Kaj pa izguba majice?

Roglič je medijem pojasnil, da se je v prvem delu v ospredju izoblikovala prevelika skupina ubežnikov. Kolesarji moštva Jumbo Visma bi pri lovu in branjenju majice porabili ogromno energije, saj danes sprinterske ekipe niso imele interesa narekovati ritem: "Najpomembneje je, kdo bo majico nosil v Veroni. Vse je v redu, saj gre za dolgo dirko. Branjenje majice pa nam pobere veliko energije," je dejal Roglič.

Zdaj na 11. mestu za vodilnim Contjem zaostaja za 5:24. Italijan bi prav lahko vodstvo obdržal tudi po nedeljski vožnji na čas. "Menimo, da ta zaostanek lahko izničimo. V nasprotnem primeru ne bi dovolili, da pride do tega. Vseeno pa je razlika kar velika in potrebovali bomo kar nekaj časa, da jo nadoknadimo," je dodal Engels:
"Vsekakor ni bil načrt, da danes izgubimo majico. Tega ne moreš načrtovati, vendar pa smo že v Bologni dejali, da se bomo iz dneva v dan odločali, kaj narediti. Majico smo želeli obdržati. A, če bi morali za to porabiti preveč energije, potem bi jo prepustili drugim. Razliko smo želeli držati na okrog petih minutah, tako da bi se lahko kakšna druga ekipa še vedno odločila za lov, če bi želela."

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ