Primož Roglič z odličnim šprintom do tretje etapne zmage!

Primož Roglič z odličnim šprintom do tretje etapne zmage!
30.10.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Po novi izjemni predstavi na Vuelti se Primož Roglič veseli še tretje etapne zmage, tokrat jo je dosegel v težkem ciljnem šprintu. Roglič po zaslugi bonifikacij spet v rdeči majici!

Po povsem ravninski deveti etapi je bila pred kolesarji precej težja 10. etapa z le enim kategoriziranim vzponom, a se je cesta cel dan vzpenjala ali spuščala, pravega predaha pa ni bilo.

Hud tempo so narekovali kolesarji Mitchelton Scotta, šprinterji so popustili že pred odločilnimi kilometri in zdelo se je, da bi v težkem zaključku svojo priložnost spet lahko dobil Primož Roglič. Ekipa ga je v ospredje pripeljala pred zadnjima dvema kilometroma, kjer je bila hitrost zelo visoka, sledil pa je zmeren vzpon vse do ciljne črte v Suancesu.

Roglič je zadnji kilometer začel v ospredju, tik za rdečo majico Richardom Carapazom, nato pa je izgubil nekaj mest v prerivanju ob ogradah in zdelo se je, da je boj za etapno zmago izgubljen. A se Roglič ni predal, v ozadju je počakal na svojo priložnost in ko se je ostalim težak zadnji kilometer poznal v nogah, se je 175 metrov pred ciljem po levi strani ceste izstrelil v ospredje.

Niti za trenutek ni bilo dvoma, da bo prvi prečkal ciljno črto, Roglič je bil celo tako močan, da je pred tekmeci nabral nekaj metrov naskoka. Rogla si je s tretjo etapno zmago privozil 10 bonifikacijskih sekund, sodniki so sprva pripisali tri sekunde prednosti Slovencu v etapi, nato vsem dodelili isti čas, pa kasneje še enkrat spremenili svojo odločitev in priznali prvotno dodeljene tri sekunde naskoka, s katerimi se je Roglič v skupnem seštevku izenačil s Carapazom. Ker je bil po uvrstitvah v etapah Roglič uspešnejši, je vnovič oblekel rdečo majico vodilnega na Vuelti.

Zdaj je pred kolesarji na Vuelti zahteven vikend v gorah, sobotna etapa bo zelo razgibana, nedeljska pa morda najtežja na letošnji dirki po Španiji, končala se bo na slovitem Angliruju.

Roglič je tako spet vodilni na dirki po Španiji, z današnjo etapno zmago pa je utrdil tudi svoje vodstvo v točkovanju za zeleno majico, v katerem ima pred Carapazom že 46 točk naskoka.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ